India verliest in de kwartfinales met 4-7 van Nederland

Muskaat: India heeft dinsdag in de kwartfinales van het FIH Hockey5s Heren Wereldkampioenschap met 7-4 verloren tegen Nederland.

Mohammad Raheel (1', 7', 25') scoorde een hattrick, terwijl Mandeep More (11') een doelpunt scoorde voor India. Sander De Vin (4 en 15) en Alexander Schopp (10 en 26) scoorden een dubbel voor Nederland, voor Lukas Middendorp (12), Jimmy van Aart (13) en Pippen Rienga (20). ') voor elk een doelpunt scoren.

De wedstrijd kende een veelbelovende start voor India Mohammed Raheel (1') toonde zijn vaardigheden met een geweldig velddoelpunt in de eerste minuut, wat de weg vrijmaakte voor een spannende wedstrijd.

Nederland reageerde echter snel op de vroege voorsprong van India, waarbij Sander De Vin de gelijkmaker maakte in de 4e minuut. Onverschrokken door een snelle gelijkmaker intensiveerde India hun aanvalsstrategie, wat leidde tot een nieuw doelpunt van Mohamed Raheel (7'). Ondanks de hernieuwde voorsprong kon het flexibel getoonde Nederland dankzij het doelpunt van Alexander Schopp (10) opnieuw gelijk maken.

Het heen en weer karakter van de wedstrijd ging door, waarbij Mandeep More de voorsprong voor India herstelde (11 minuten). Nederland reageerde echter met een reeks doelpunten, waarbij Lukas Middendorp (12') en Jimmy van Aart (13') vakkundig de achterkant van het net vonden, waardoor het momentum in het voordeel van Nederland draaide.

Toen de eerste helft naderde scoorde Sander De Vin (15') een cruciaal doelpunt, waardoor India op een achterstand achterbleef. In de tweede helft bevestigde Nederland zijn dominantie, terwijl Pippen Rienga (20') en Alexander Schopp (26') de voorsprong vergrootten.

READ  Studie van de Universiteit van Edinburgh onthult off-pitch data om de Schotse voetbalindustrie te helpen in het post-Covid-tijdperk

Ondanks een moedige poging van Mohamed Raheel (25 minuten), die opnieuw scoorde om zijn hattrick compleet te maken, kwam India uiteindelijk tekort en verloor met 4-7.

India speelt later op de dag vervolgens tegen Kenia in de wedstrijd om de 5-8e plaats.