De SA-zangeres maakt ophef in Nederland met haar debuutalbum “Humanity”

door Alicia Berjalal 6 uur geleden

Deel dit artikel:

De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Cindy Louise uit Nederland bracht haar debuutalbum uit in Zuid-Afrika.

‘Humanity’, een album dat haar na aan het hart ligt, richt zich op de menselijke natuur en de emoties die mensen doormaken: liefde, verdriet, geluk, rebellie, spanning, teleurstelling en verandering – met een interessante mix van genres, waaronder indierock, pop, jazz en klassieke pop en elektroforese.

De inspiratie achter “Humanity” was om haar gevoelens in één afspeellijst te stoppen en te visualiseren hoe ze zich voelde door middel van haar liedjes.

“Ik gebruik muziek om mijn recht uit te drukken, en met dit album wil ik mensen vertellen dat ze niet alleen zijn. De titel is specifiek geïnspireerd door mijn verlangen dat mensen hun menselijkheid in mijn muziek vinden, communiceren en de ware betekenis ontdekken van het woord, ‘zei de zanger.

Alle nummers op het album zijn door Cindy Louise zelf geschreven.

Ze schreef ongeveer 15 nummers, waarvan ze besloot om er 10 op het album op te nemen. Het schrijfproces duurde ongeveer zes maanden en we namen de liedjes op in drie sessies.

Haar huidige favoriete nummer is “The Mask” – maar het verandert altijd, op basis van hoe ze zich voelt.

‘Ik geniet echt van’ The Mask ‘, het voelt geweldig. Ik hou ook van’ Loving Me In Everyway ‘, wat een geweldig nummer is. Elk nummer heeft zijn verdiensten, maar wie er naar luistert, en wanneer, bepaalt hoe populair elk nummer is. . Per slot van rekening. Onze stemming als mens verandert voortdurend. ‘

READ  De vrouw van Bruce Willis smeekt de paparazzi om niet tegen hem te schreeuwen op straat

Het was moeilijk om te beslissen welke nummers op het album moesten worden opgenomen, maar volg een formule om het gemakkelijker te maken.

“Als ik een nummer maak, heb ik al het volledige zicht in mijn hoofd: wat ik voel, welke instrumenten ik hoor en welke sfeer ik wil creëren en horen.

“Het geeft me richting in termen van melodie en teksten.

“Als het op de tracklijst aankomt, probeer ik ervoor te zorgen dat er een variatie is, zowel qua uiterlijk als qua geluid.” Naast het kiezen van mijn favorieten, zei Cindy Louise: “Ik vraag ook advies aan de producer.”

Zoals met de meeste creatieve inspanningen, was het project niet zonder uitdagingen.

“10 nummers tegelijk spelen was erg moeilijk. Mijn hoofd tolde de hele tijd. Er gebeurde veel tegelijk. Ik wilde natuurlijk ook trouw blijven aan mijn visie.”

“Gelukkig had ik een geweldig team dat me bij elke stap ondersteunde”, zei ze.

Hoewel haar toekomstplannen niet definitief zijn, is ze van plan om te blijven experimenteren met nieuwe muziek en is ze benieuwd wat haar stem kan doen.

You May Also Like

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *