Briljante Paul pakt goud voor Nederlanders en Amerikanen op de 4 x 400 meter estafette heren

BOEDAPEST (Reuters) – De Verenigde Staten wonnen zondag hun negende wereldgoud op de 4x400m heren in de laatste tien finales, maar door de afwezigheid van het damesteam kon Nederland goud claimen na een van de optredens van de week door omroeporganisatie Vimke Poll.

Paul begon de kampioenschappen door op onverklaarbare wijze een paar meter van de doellijn te vallen toen ze streed om de gouden medaille op de 4×400 gemengde estafette, maar nadat ze herstelde en de 400 meter horden won, eindigde ze met een buitengewone sprint op hetzelfde parcours.

Omdat het dominante Amerikaanse team ontbrak na uitschakeling in de halve finales, leek de race van zondag open, maar goud leek voor Nederland na drie ronden uitgesloten.

Paul nam het stokje over op de derde plaats, zo’n twintig meter achter leider Jamaica en tien meter achter Groot-Brittannië, en was nog steeds in goede vorm op weg naar het laatste rechte stuk.

Ze versloeg de Britse Nicole Yergin en hoewel de eerste plaats met nog maar twintig meter te gaan nog steeds onmogelijk leek, wist ze zich op de een of andere manier langs de Jamaicaanse Stacy Ann Williams op de lijn te manoeuvreren.

Nederland scoorde 3:20,72 minuten, het zilver van Jamaica werd tweede op rij met een tijd van 3:20,88 minuten, terwijl Groot-Brittannië het brons won met een tijd van 3:21,04 seconden.

“De eerste drie etappes verliepen heel goed en ik had het gevoel dat ik de race zo hard mogelijk moest uitrijden”, aldus Paul.

“Ik wilde geduld hebben, maar in de laatste meters zei ik nee, we moeten het accepteren.”

READ  De Rijksoverheid en gemeenten spreken af ​​om het budget jeugdzorg te verlagen

“Het was een van mijn belangrijkste rondes aller tijden, maar het is de eerste keer dat we wereldkampioen zijn geworden, dus dat geldt voor ons allemaal. We hadden elke tiende en honderdste van een seconde nodig. We ruilden de bal goed, maar we nauwelijks gewonnen.”

Kathleen Peters in de tweede etappe sprak over het meest onder de indruk zijnde publiek toen ze zei: “Eerlijk gezegd was ik erg blij met de bronzen medaille. Toen besefte ik dat we misschien zilver zouden winnen en uiteindelijk was ik geschokt door het goud.”

De Amerikaanse mannen, die vier van de laatste vijf Olympische gouden medailles hebben gewonnen en de wereld domineren, hebben hun race altijd gedomineerd en kwamen naar huis met een tijd van 2:57.31.

Quincy Hall en Vernon Norwood pakten al vroeg de leiding voordat Justin Robinson, die ook het goud van de gemengde estafette pakte, het gat groter maakte en omroep Ray Benjamin een virtuele ereronde bezorgde.

Zo behaalden ze vier van de vijf gouden medailles op de estafette, na hun succes in de dubbele sprint op zaterdag en de 4 x 400 gemengd race op de openingsavond.

Het zorgde er ook voor dat ze ver en duidelijk bovenaan de medailletabel stonden met in totaal 12 keer goud en 29 medailles. Canada en Spanje waren de volgende op het podium, met elk vier keer goud.

Frankrijk pakte verrassend zilver, want een nationaal record van 2:58.45 leverde hen hun eerste medaille op de kampioenschappen op. Groot-Brittannië won de bronzen medaille met een tijd van 2: 58,71 minuten en versloeg Jamaica, dat tweemaal op rij zilver won.

READ  Kieran Trippier's Newcastle-aanbieding 'waarschijnlijk niet geaccepteerd' terwijl Simeone spreekt | voetbal | sport-

“Ik had het gevoel dat ik niet zo snel bewoog, maar ik ben blij dat deze jongens me in een positie hebben gebracht om me naar huis te brengen”, zei Benjamin.

“Daar hebben we het al eerder over gehad. Het betekent veel dat de jongens mij vertrouwen en zij vertrouwen mij. Dat moet ik doen. Quincy had een geweldige start en de rest van de jongens eindigden sterk. Het was teamwerk. “

En nadat hun land zich bij het voorlaatste evenement uiteindelijk op de lijst had aangesloten, zei de leidende Fransman Ludvey Vaillant: “Het geeft ons vertrouwen voor volgend jaar, voor de Olympische Spelen op ons grondgebied.”