Ayase Ueda pakt de eerste trofee uit zijn carrière als Feyenoord de Nederlandse beker wint

Ayase Ueda, aanvaller van het Japanse nationale voetbalelftal, heeft zondag zijn eerste carrièretitel behaald nadat het tienkoppige Feyenoord de Nederlandse beker won met een 1-0 overwinning op NEC Nijmegen.

De 25-jarige kwam als invaller in de 75e minuut van de finale tegen een ploeg van NEC met de Japanse aanvallers Koki Ogawa en Kodai Sano.

De Braziliaan Igor Paixao scoorde het winnende doelpunt in de 59e minuut in Stadion De Kuip in Rotterdam, waarbij de thuisploeg een man achterstand had na de tweede gele kaart voor buitenspeler Yankuba Mente in de 72e minuut.

Feyenoord's Ayase Ueda (links) valt aan tijdens de Nederlandse bekerfinale tegen NEC Nijmegen in De Kuip in Rotterdam, Nederland, op 21 april 2024. (Kyodo)

Wat bijdroeg aan het drama was dat de wedstrijd twee keer werd stopgezet vanwege vuurwerk op de tribunes, en de tweede stop kwam nadat een spandoek in brand vloog, waardoor er een grote hoeveelheid rook opsteeg in het stadion.

De overwinning van Feyenoord levert hen hun eerste Nederlandse beker sinds 2018 op, terwijl NEC de trofee nog niet in de wacht mag slepen.

Ueda, die afgelopen zomer vanuit het Belgische Cercle Brugge naar Feyenoord kwam, zei: “Het is mijn eerste titel als prof. Ik weet niet zeker hoeveel ik heb bijgedragen, maar dit is een gevoel dat ik nog nooit eerder heb gevoeld.”

De voormalige spits van Kashima Antlers zat midden in de actie nadat hij aan de wedstrijd was begonnen, maar liet een kans onbenut om FC Rotterdam op voorsprong te zetten.

READ  Het Nederlands elftal verliest een voorsprong van twee doelpunten en wordt uitgeschakeld op het EK Futsal 2022

“Het was een kans om mijn waarde voor de club te tonen. In zulke situaties moet ik scoren”, zei hij.

Feyenoord-spelers Ayasi Ueda (rechts) en Alireza Jahanbakhsh houden de Nederlandse bekertrofee vast na de 1-0 overwinning van hun team op NEC Nijmegen in De Kuip in Rotterdam, Nederland, op 21 april 2024. (Kyodo)

Ogawa, die vorige maand werd opgeroepen voor de Samurai Blue-selectie voor de Aziatische WK-kwalificatiewedstrijden, uitte zijn spijt dat hij de titel niet kon behalen nadat hij tijdens de bekercampagne van NEC een belangrijke bijdrage had geleverd.

“Ik moet impact maken bij het winnen van de wedstrijd door te scoren in wedstrijden als deze”, zei de 26-jarige.

Elders in Europa scoorde Takumi Minamino zijn achtste Ligue 1-doelpunt tijdens de 2-0-overwinning van Monaco tegen Brest.