Kylian Mbappe laat Ronald Koeman zijn woorden opeten over het boren van Newcastle terwijl hij Frankrijk naar Euro 2024 stuurt

Ronald Koeman liet een ei op zijn gezicht achter terwijl Kylian Mbappé een masterclass produceerde om Frankrijk naar Euro 2024 te sturen.

De Nederlandse coach, die tijdens de opbouw het vizier had op de aanvaller van Paris Saint-Germain, zag de 24-jarige in de zevende minuut de score openen.

Koeman viel Mbappé aan tijdens zijn persconferentieKrediet: Getty
Maar hij zag de spits binnen zeven minuten scorenKrediet: Getty
Mbappé versloeg zijn marker met een voorzet en vierde het doelpuntKrediet: Viaplay

Mbappé loste op briljante wijze een direct schot uit een voorzet van Jonathan Klaus, waardoor Oranje in een lastige positie terechtkwam.

Hetzelfde geldt ook voor Koeman, aan wie werd gevraagd waarom het voor de wedstrijd niet moeilijk zou zijn om Frankrijk te verslaan.

Hij steunde zijn team om de drie punten te winnen en zei: “De hoogst mogelijke prestatie is de overwinning.

“Ik zag onlangs Newcastle United tegen Paris Saint-Germain in de Champions League en Kylian Mbappé was er ook bij betrokken.”

Mbappé beleefde tegen Newcastle in de Champions League een memorabele avond, waar hij bij de 4-1-nederlaag nauwelijks de bal aanraakte.

Maar voor zijn land is hij weer op zijn best en laat Koeman zien dat het misschien niet verstandig is om hem voor de gek te houden.

De oud-speler van Monaco scoorde vervolgens in de 53e minuut zijn tweede doelpunt met een prachtig schot.

Mbappé schoot de bal van buiten het strafschopgebied en schoot van buiten het strafschopgebied een perfect schot in de rechterbovenhoek.

READ  Josh Warrington - Luis Alberto Lopez: De kampioen weegt meer in de titelwedstrijd

Meest gelezen op het EK

Koeman moest zijn woorden inslikken nadat hij Mbappé had bekritiseerd

De camera’s gingen naar Koeman op de bank, die naar een gefrustreerde figuur in de dug-out ging.

Nederland wist de achterstand laat terug te dringen via linksback Quilindche Hartmann in de 83e minuut.

Maar ze slaagden er niet in een late gelijkmaker te vinden, want door de nederlaag werden ze derde in groep B. Griekenland stond met drie punten weer op de tweede plaats na hun 2-1 overwinning op Ierland.

Wat Frankrijk betreft, heeft het land gegarandeerd dat het zal spelen op het EK 2024 in Duitsland na het winnen van alle zes de kwalificatiewedstrijden.