Koolhof/Middlekoop stellen openingszege voor Nederland veilig in Davis Cup

Wesley Koolhoff en Matui Middelkop kwalificeerden zich dinsdag in Split voor Nederland, waar ze een beslissende overwinning in Groep D behaalden in de Davis Cup-finale door het Finse duo Hari Helijovaara en Patrik Niklas Salminen te verslaan met 6-4, 6-7 (5), 6- 3. De Nederlanders kregen geen enkel breakpoint tegen en serveerden hen gedurende de wedstrijd, die twee uur en zeven minuten duurde, om een ​​2-1 overwinning voor hun land veilig te stellen. Nederland mikt voor de tweede keer sinds 2005 op het bereiken van de kwartfinales. Eerder bezorgde Otto Virtanen Finland een 1-0 voorsprong door Boteach van de Zandschulp met 7-6, 6-4 te verslaan in een uur tijd. En 38 minuten. De nummer 125 van de wereld heeft vier van zijn acht enkelspelwedstrijden in de Davis Cup gewonnen. Talon Grekspor maakte vervolgens gelijk door de Fin Emil Ruusuvuori met 7-6 (7), 6-3 te verslaan in één uur en 46 minuten. Wereldnummer 24 Griekspoor redde in de eerste set op 6/7 één setpunt. Daarna brak hij tweemaal in de tweede set om te winnen.
[BREAK POINT] Chili verslaat Zweden Ook Chili schoof op naar 1-0 in de groepsfase van de Davis Cup Finals. Christian Garin versloeg Leo Borg met 7-6, 3-6, 7-5 in de eerste wedstrijd van de dag in Bologna, waardoor Chili op voorsprong kwam in de wedstrijd tegen Zweden in Groep A. Garin, die in 2012 op 16-jarige leeftijd voor het eerst meedeed aan de Davis Cup, vocht hard in de confrontatie die twee uur en 36 minuten duurde. Hij vuurde 17 azen af ​​en won 78 procent (62/79) van zijn eerste servicepunten om debutant Borg te verslaan. Nicolas Jarry, 22e op de wereldranglijst, behaalde de overwinning voor Chili met een 6-2, 6-4 overwinning op Elias Ymer. Jarry beleefde het beste seizoen uit zijn carrière tijdens de ATP Tour en won prijzen in Santiago en Genève. Tomas Barrios Vera en Alejandro Tabello wonnen voor Chili met 3-0 van Filip Bergevi en Andre Göransson met 6-4, 7-5.
[ATP APP] Deze week strijden 16 landen van dinsdag tot en met zondag in de groepsfase van de Davis Cup Finals met de hoop de Final Eight in november in Malaga te bereiken. De landen zullen strijden in vier groepen in vier steden – Groep A in Bologna, Groep B in Manchester, Groep C in Valencia en Groep D in Split – waarbij de twee beste landen in elke groep zich binnen twee maanden kwalificeren voor de knock-outfase.lees het volledige artikel

Bron: Atbworldtour