Engeland boekt een spannende overwinning op Nederland in de Women’s Nations League

Engeland vocht terug en versloeg Nederland in de Women’s Nations League (Glenn Kirk)

Engeland handhaafde het Olympische bod van Groot-Brittannië, nadat het vrijdag terugkwam van een achterstand van twee doelpunten en Nederland met 3-2 versloeg in de Women’s Nations League.

De Lionesses liepen gevaar voor een derde nederlaag in Groep A1 nadat Linneth Bernstein in de eerste helft een brace scoorde voor Oranje in het Wembley Stadion.

Dit zou een einde hebben gemaakt aan de hoop van Team Britain om volgend jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs.

Maar de ploeg van Sarina Wegman vocht vóór het uur terug met opeenvolgende doelpunten van Georgia Stanway en Lauren Hemp.

De Engelse invaller Ella Toone voltooide een dramatische ontsnapping in de eerste minuut van de blessuretijd, tot grote vreugde van het publiek van 71.632.

Nu Engeland op de tweede plaats staat en groepsleider Nederland elkaar met één doelpunt verschil verslaan, worden ze van elkaar gescheiden door doelsaldo in plaats van een onderlinge record.

Engeland, tweede op het WK, plaatst zich voor de finale van de UEFA Nations League die in februari volgend jaar gepland staat als het dinsdag in de laatste groepswedstrijd Schotland verslaat in Hampden Park, op voorwaarde dat Nederland niet wint. België.

Team GB kan zich kwalificeren voor de Olympische Spelen als favoriet Engeland de finale van de UEFA Nations League bereikt en zich kwalificeert voor de finale.

Groot-Brittannië is ook verzekerd van een Olympische plaats als Engeland derde wordt in de finale van de Nations League, op voorwaarde dat Frankrijk de finale bereikt.

READ  Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappe was verbaasd over zijn Franse teamgenoot Ibrahima Konate, nadat de verdediger van Liverpool grappige dansbewegingen maakte tijdens de training van het nationale team.

België speelde vrijdag in de andere wedstrijd van Groep A1 met 1-1 gelijk tegen Schotland.