Zweden wacht een late comeback van Japan, 2-1, af om de halve finales te bereiken

07:03 uur ET, 11 augustus 2023

Spanje en Zweden staan ​​in de halve finale van het WK: hier is een samenvatting

Door Matthias Grez van CNN

Selma Baralelo was de held voor Spanje in hun 2-1 overwinning op Nederland in Wellington.

Jose Breton/Pix Action/NurPhoto/Getty Images

Na twee spannende wedstrijden en identieke resultaten hebben we onze eerste twee teams in de halve finales van de Women’s World Cup.

In de eerste wedstrijd van de dag had Spanje extra tijd nodig om Nederland met 2-1 te verslaan en voor het eerst in hun geschiedenis de kwartfinales te bereiken.

Mario CaldenteEen strafschop na een handbalbeslissing die werd beoordeeld door de Video Assistant Referee (VAR) leek de wedstrijd te hebben gewonnen met nog maar negen minuten te gaan, maar Oranje maakte gelijk toen Stephanie van der Graagt – wiens handbal getalenteerd was La Roja Strafschop – Thuis schopte een geweldige poging in de eerste minuut van de extra tijd.

In een spannende periode van overwerk wisselde de tiener Salma Baralelo Hij scoorde het winnende doelpunt in de 111e minuut met een schot met links vanaf de tweede paal om geschiedenis te schrijven voor Spanje.

Lees er meer over hier.

Vervolgens versloeg Zweden in de late openingswedstrijd Japan met 2-1 dankzij een verdediger Amanda ElstedtHet vierde doelpunt van het toernooi en Philippe Engeldahl penalty voor de tweede helft.

Riku Yueki miste echter een late penalty voor Japan Honoka Hayashi‘S Een doelpunt met nog drie minuten reguliere speeltijd te gaan zorgde voor een prima slot.

Zweden hield echter stand en treft nu Spanje in hun vijfde WK-halve finale op dinsdag.

Zweedse spelers vieren feest na de 2-1 overwinning van het team op Japan. In de halve finale treft het team Spanje.

Alex Grimm/Viva/Getty Images

READ  Nagelsmann benoemt zes nieuwe spelers in de Duitse selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk en Nederland