Voetbal: Duitsland en Nederland naderen WK-finale, voetbalnieuws en het belangrijkste nieuws

Parijs (AFP) – Duitsland had een late winnaar van Thomas Muller nodig om Roemenië met 2-1 te verslaan, terwijl Nederland met 1-0 won in Letland om op koers te blijven voor de WK-finale op vrijdag (8 oktober).

Viervoudig wereldkampioen Duitsland heeft nu een voorsprong van zes punten in Groep J na hun overwinning in Hamburg.

Het was echter weer een achtbaanavond voor de Europese reuzen.

Roemenië pakte in de negende minuut een verrassend voordeel toen Rangers-vleugelspeler Iannis Hagi de verdediging raakte en de Duitse doelman Marc-Andre ter Stegen raakte, een late invaller voor de geblesseerde Manuel Neuer.

Serge Gnabry maakte na 52 minuten gelijk met zijn 20e doelpunt in 30 interlands.

Muller kwam vervolgens van de bank in zijn 107e optreden voor Duitsland en scoorde zijn 40e internationale doelpunt met nog negen minuten te gaan.

Het resultaat consolideert de voorsprong van Duitsland aan de top van Groep J voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd van maandag tegen Noord-Macedonië.

Een overwinning in Skopje zou de Duitsers op het punt zetten een WK-ticket te winnen.

Devi Klassen scoorde met een prachtig schot na 19 minuten in Riga om de Nederlanders de drie punten te bezorgen in een 1-0 overwinning op Letland, waardoor ze in groep G terechtkwamen.

Ze hebben een voorsprong van twee punten op Noorwegen, dat 1-1 gelijkspeelde met als derde geplaatste Turkije.

Karam Akturkoglu bezorgde de Turken, voor het eerst gecoacht door Stefan Kontz, de zesde minuut voorsprong in Istanbul.

Zijn eerste internationale doelpunt werd echter vier minuten voor het einde van de eerste helft afgekeurd door Christian Thorstedt.

READ  Het Dutch Darts Masters-programma keert terug naar het WK-circuit en maakt nu zijn debuut in Den Bosch

Voormalig Duits international Koontz is aangesteld om de ontslagen Senol Gunes te vervangen nadat Nederland vorige maand met 6-1 verloor – een van de ergste verliezen in hun geschiedenis.

In Poule E inspireerden Aaron Ramsey en Daniel James Wales tot een 2-2 gelijkspel met Tsjechië in Praag.

Beide teams hebben acht punten in de strijd om de tweede plaats in Groep E, achter weggelopen koploper België met 16, maar Wales heeft nog een wedstrijd in handen.

Ramsey, die de ploeg aanvoerde bij afwezigheid van geblesseerde Gareth Bale, opende de score in de 36e minuut na een voorzet van Nico Williams.

De Tsjechen maakten een minuut later gelijk toen doelman Danny Ward een halve pass maakte van Philip Novak en Jakub Pesek klaar was om te rebounden.

De gastheren maakten een komisch eigen doelpunt in de 49e minuut toen Ramsey passeerde, maar Ward was niet klaar en de bal rolde over zijn voet en gleed in de linkerpaal.

James Wells maakte in de 69e minuut gelijk toen hij de bal langs doelman Thomas Vaclic sloeg na een schitterende pass van invaller Harry Wilson in de tweede helft.

Kroatië, tweede tegen Frankrijk op het WK 2018, blijft koploper in Groep H na een 3-0 overwinning op Cyprus.

En Ivan Perisic scoorde in de eerste helft in blessuretijd de doelpunten van Josko Gvardiol en Marco Levaga in de laatste tien minuten, de drie punten.

Kroatië heeft 16 punten, net als Rusland, nadat de gastheren van 2018 Slowakije met 1-0 hadden verslagen dankzij een eigen doelpunt in de 24e minuut, gescoord door Milan Skriniar.

READ  Cagayan Valley Policemen schitteren op de World Police and Fire Games 2022 in Nederland - Manila Bulletin