Twee treffers, één misser – Evaluatie van de deals van Erik ten Hag met het in Nederland spelende Manchester United

Tyrell Malacia

Malacia, een eerste aanwinst onder Erik ten Hag, was vorig jaar de enige starter op United’s pre-season tour door Thailand en Australië, maar kwam naar voren in de voorlaatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Atletico Madrid in Oslo.

De gevestigde linksback Luke Shaw kreeg nog steeds de start van het seizoen, maar hield het drie helften vol in de pauze tussen de verliezende overgave bij Brentford. Malacia viel uit voor de volgende acht wedstrijden en was indrukwekkend tijdens zijn debuut tegen Liverpool toen United herstelde van twee nederlagen en begon aan een serie van vier opeenvolgende Premier League-overwinningen.

Malacia was echter kwetsbaar voor Bukayo Saka in de 3-1 overwinning op Arsenal en werd meedogenloos geteisterd door Phil Foden in de eerste Manchester derby van het seizoen in het Etihad. Net als Patrice Evra bij Eastlands was Malacia een andere linksback die tijdens de rust stopte in zijn eerste derbywedstrijd. Malacia kwam in de eerste helft in de volgende wedstrijd tegen Omonia Nicosia met een 1-0 achterstand van United.

Shaw keek nooit achterom en was vorig seizoen misschien wel de meest opvallende linksback van Engeland. Malacia, 23, is 29 wedstrijden verdienstelijk begonnen, maar is een constante werk- en teamspeler. De Nederlander stond op het selectieformulier voor alle 62 wedstrijden van United, op één na, en was alleen afwezig bij de competitiezege in Nottingham Forest met een knieblessure.

6/10

Christiaan Eriksen

READ  Femke Bol verbeterde haar wereldrecord op de 400 meter op de Nederlandse kampioenschappen
READ  De club heeft een "aanbod" gedaan voor de jonge Arsenal-speler voor volgend seizoen - binnenkort een beslissing
READ  Spanje behoudt zijn Olympische plaats door Nederland te verslaan in de Nations Cup