Spanje behoudt zijn Olympische plaats door Nederland te verslaan in de Nations Cup

<فئة="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/players/4026873/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:إيتانا بونماتي;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Etana Bonmati</a> Ze zorgde voor het eerste doelpunt en scoorde het tweede doelpunt <a class="وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/spain-women/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:إسبانيا;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Spanje wint</a> op <a class= 3-0"وصلة " href="https://sports.yahoo.com/soccer/teams/netherlands-women/" بيانات-i13n="ثانية:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link" بيانات-ylk="slk:هولندا;sec:content-canvas;subsec:anchor_text;elm:context_link;itc:0">Holland</a> (Kristina Koeckler)” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/LhSwKPZIdDgaYUXYpWgwHg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenfs.com/en/afp.co. https://media.zenfs.com/en/afp.co .uk/da1a06631af2d4dfac164e79f4ffd0d1″/></div>
</div>
</div>
</figure>
<p>Wereldbekerwinnaar Spanje heeft vrijdag zijn plaats op de Olympische Spelen in Parijs veiliggesteld met een verpletterende 3-0 overwinning op Nederland in Sevilla in de halve finales van de Africa Cup of Nations.</p>
<p><a target=Frankrijkdat zich al had gekwalificeerd als gastheer voor de Olympische Spelen, won Duitsland 2-1 in de andere halve finale betekent dat de laatste plaats in Parijs wordt ingenomen door de Duitsers of de Nederlanders, die elkaar ontmoeten in de derde plaats.

Jenny Hermoso zette de Spanjaarden op het goede spoor en profiteerde van een briljante pass van Aitana Bonmatti om in de 43e minuut het eerste doelpunt te scoren.

Hermoso had ook een doelpunt gescoord bij haar terugkeer op het veld afgelopen oktober in haar eerste wedstrijd met het nationale team van haar land, nadat de voormalige president van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, haar krachtig had gekust tijdens de WK-medailleceremonie.

Na twee minuten schakelde Ponmati van aanbieder naar einde toen ze het einde bereikte Mariona CaldenteLage voorzet vanaf de linkerkant, waardoor de stand 2-0 werd.

Een Patel Hij scoorde het derde doelpunt in de 77e minuut om de overwinning te bezegelen en het indrukwekkende record van Spanje uit te breiden naar slechts twee nederlagen in hun laatste 20 wedstrijden.

In Lyon, ongemarkeerd Kadiatu Diani Vier minuten voor rust zette hij Frankrijk met een laag schot op voorsprong tegen de Duitsers.

Even later, in blessuretijd aan het einde van de eerste helft, Lena Oberdorf Hij maakte een verkeerde timing van een tackle op Marie-Antoinette Katoto in het gebied, waardoor Frankrijk een penalty kreeg Sakina Karshawi Verleden verleden Merle Froomes In het Duitse doel.

Julia Guin trok acht minuten voor tijd een doelpunt terug vanaf de strafschopstip, maar Frankrijk hield stand voor de overwinning.

Frankrijk treft Spanje nu woensdag in de UEFA Nations League-finale, terwijl Duitsland en Nederland het tegen elkaar opnemen in de derde plaats in de play-offs, met een Olympische plaats op het spel.