Nederland vernietigt de hoop van Zuid-Afrika met een 2-0 knock-out overwinning

Nederland maakte een einde aan de historische eerste deelname van Zuid-Afrika aan het WK Knock-out fasen Volgeling Wereldbeker Dames Zondag met een zelfverzekerde 2-0 overwinning in Sydney.

Banyana Banyana kwam al vroeg in verlegenheid toen een opruiming in de negende minuut er niet in slaagde Jill Roord een gemakkelijke kopbal in een open net te bezorgen voor het vierde doelpunt van de Nederlandse middenvelder van het toernooi.

Ondanks deze tegenslag bleef het Zuid-Afrikaanse nationale team vechten en kreeg het veel kansen.

Aanvoerder Thembi Kgatlana was bijzonder gevaarlijk en vuurde verschillende schoten op doel af, maar de Nederlandse doelman Daphne van Domselaar blokkeerde ze met een reeks krachtige ballen.

Kort na aanvang van de tweede helft werd het doelpunt van vleugelaanvaller Lieke Martens afgekeurd wegens buitenspel.

Maar het Zuid-Afrikaanse nationale team besliste over zijn lot in de 68e minuut, nadat een schot dat gemakkelijk kon worden geblokt door Lyneth Bernstein door de handen van Kaylyn Swart in het net ging, en laatstgenoemde raakte gefrustreerd haar handen op het veld.

Nederland plaatst zich voor de kwartfinales. -Cameron Spencer/Getty Images

De overwinning betekent nu dat de finalisten van 2019 vrijdag in de kwartfinales in Wellington tegenover Spanje staan.

Terwijl de Zuid-Afrikaan terugkeert naar huis, was de editie van 2023 een historisch toernooi voor het nationale team, vooral nadat een dramatische overwinning van Kgatlana afgelopen woensdag een 3-2 overwinning op Italië opleverde, de allereerste overwinning van haar team in dit toernooi.

Het Banyana Banyana-team kwam ook binnen enkele minuten na een gelijkspel tegen Zweden, een andere krachtigere tegenstander, in hun openingswedstrijd van dit toernooi.

READ  Wat is Canal Scotland versus Holland? Live uitzending, televisie en de aftrap van de opwarmwedstrijd voor het EK 2020