Nederland en Duitsland reserveren hun plaatsen in de finale

Nations League:
Engeland verpletterde Schotland met 6-0, maar hun Olympische hoop werd de bodem ingeslagen toen Nederland hen op doelsaldo versloeg met een 4-0 overwinning op België.

Duitsland en Nederland hebben dinsdag hun plaatsen geboekt voor de Women’s UEFA Nations League-finale, waar ze ook zullen strijden om plaatsen op de Spelen van Parijs van volgend jaar, maar er was liefdesverdriet voor Engeland, wiens hoop op deelname aan de Olympische Spelen de bodem in werd geslagen, ondanks de overwinning op Schotland. 6-0.

Duitsland kwam op een 0-0 gelijkstand in Wales, maar verzekerde zich van kwalificatie dankzij de 1-0 overwinning van IJsland op Denemarken.

Nederland had een doelpunt in de 95e minuut nodig van Damaris Egurrola om een ​​4-0 overwinning op België veilig te stellen, wat betekende dat ze op doelsaldo boven Engeland schoven in Groep A1 nadat de nummer twee van het WK Dames Schotland in Glasgow had verslagen.

Nederland en Duitsland voegen zich bij wereldkampioenen Frankrijk en Spanje in de halve finales, die in februari worden gehouden. De twee laatste teams kwalificeren zich voor de Olympische Spelen. Als Frankrijk, dat een plaats heeft veiliggesteld om de wedstrijden te organiseren, de finale bereikt, zal het team dat de wedstrijd op de derde plaats wint zich ook kwalificeren.

Engeland, dat hoopte een Olympische plaats veilig te stellen voor een team uit Groot-Brittannië waartoe ook hun Schotse rivalen zouden behoren, en Nederland gingen met een gelijk aantal punten de laatste speelronde in, maar met Nederland met twee doelpunten voorsprong.

READ  World Baseball Classic 2023: alle scores, resultaten en standen

Engeland oefende al snel de druk uit, waarbij Alex Greenwood en Beth Mead in twee minuten tweemaal scoorden van Lauren James, wat hen tijdens de rust een 4-0 voorsprong opleverde.

Ondertussen stond Nederland slechts 1-0 voor door een doelpunt in de 34e minuut van Lineth Bernstein. Engeland versterkte hun positie toen Fran Kirby in de tweede helft vier minuten een vijfde voorsprong toevoegde.

Engeland had op dat moment een voorsprong van twee doelpunten op Nederland, maar kreeg daarna resoluut te maken met de verdediging van Schotland, dat ook dichtbij kwam, resulterend in een prima redding van Mary Earps.

Bernstein voegde er nog een tweede doelpunt aan toe om Nederland hoop te geven, maar in blessuretijd veranderde de avond dramatisch.

Eerst scoorde Igurrola en bezorgde Nederland het voordeel. Dit werd gevolgd door Lucy Bronze die een zesde doelpunt scoorde voor Engeland, maar terwijl ze feest vierden scoorde Igurrola het tweede doelpunt in Tilburg en stuurde Nederland erdoor.

Coach Sarina [Wiegman] “We zorgden ervoor dat we wisten wat er aan de hand was en dat we wisten wat we moesten doen”, zei Mead. Hij voegde eraan toe: “We scoorden laat en we dachten dat we misschien over de doellijn waren gegaan, maar dat mocht helaas niet gebeuren.”

Duitsland stond voor de wedstrijd met 12 punten op gelijke hoogte met Denemarken in Groep A3, hoewel hun betere onderlinge record betekende dat ze simpelweg het resultaat van Denemarken tegen IJsland moesten evenaren.

Uiteindelijk kwam Denemarken tekort, want Karolina Wilhelmdottir, die in de Bundesliga speelt voor Bayer Leverkusen, waar ze wordt gehuurd van Bayern München, scoorde in de 77e minuut in Viborg en bezorgde IJsland een 1-0-zege.

READ  Livestream Nepal versus Nederland: cricketupdates voor de ICC Men's Cricket World Cup van vandaag

Duitsland had moeite om de wedstrijd tegen Wales onder controle te krijgen en had uiteindelijk het geluk om met één punt weg te komen.

“Ik dacht dat wij de betere ploeg waren. We hadden betere kansen en raakten de paal, dus over het geheel genomen ben ik erg blij”, zei Wales-coach Gemma Grainger tegen de BBC. “Het is een echt moment waarop je zegt dat we betere kansen hadden tegen Duitsland.”

Wales eindigde echter onderaan de groep met één punt en degradeerde naar Groep Twee.

Wereldkampioen Spanje heeft zich al gekwalificeerd voor de finale als winnaar van Groep A4 en moest het zonder de geblesseerde Alexia Putellas hebben, die mogelijk verantwoordelijk was voor hun slechte start tegen Zweden.

Giulia Zigiotti Olmi zette de bezoekers in de eerste minuut op voorsprong nadat ze na een hoekschop niet verdedigde. Selma Baraluelo maakte tien minuten later gelijk, maar een verdere trage verdediging zorgde ervoor dat Kosovari Aslani en Stina Plaxtenius Zweden na een half uur op 3-1 voorsprong konden zetten.

Athens del Castillo trok er één terug voor Spanje, dat vervolgens het duel omdraaide met drie doelpunten in de laatste twaalf minuten, twee van Mariona Caldente en de andere van Fiama Benitez, om met 5-3 te winnen.

Groep A2-winnaar Frankrijk, die ook hun plaats in de finale boekte, boekte een zwaarbevochten 1-0 overwinning op Portugal, dankzij Grace Gioro die in de derde minuut van de extra tijd de winnaar scoorde.

Reacties zullen worden gemodereerd. Houd opmerkingen relevant voor het artikel. Feedback die aanstootgevend en godslasterlijk taalgebruik, persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook, of promotie bevat, wordt verwijderd en de gebruiker wordt verbannen. De uiteindelijke beslissing zal worden genomen door de Taipei Times.

READ  The Daily Herald - Basisscholen bereiden zich voor op de Koningsspelen van vrijdag