Nederland 2-1 Engeland: Renate Janssen scoort een laatste snik winnaar terwijl Sarina Wegman thuiskomstnederlaag lijdt

Sarina Wegman leed een nederlaag tijdens haar thuiskomst toen Nederland een laatste snik winnaar scoorde en een 2-1 overwinning op Engeland veiligstelde in de UEFA Women’s Nations League.

Het doelpunt van Renate Janssen in de 90e minuut bleek beslissend nadat Alessia Russo de zaken op gelijke hoogte bracht na de openingswedstrijd van Lieke Martens in de eerste helft.

Het was een teleurstellende avond voor de Leeuwinnen, die slachtoffer waren van hun eigen ondergang en twee defensieve fouten maakten die hen uiteindelijk in Utrecht kosten.

“We gaven ze twee doelpunten, wat teleurstellend voor ons was”, zei de Engelse aanvoerder Millie Bright na de wedstrijd tegen ITV.

“We moeten als team nadenken, ontwikkelen en verbeteren. Vanavond konden we geen manier vinden om te winnen.”

De thuisploeg kwam na 34 minuten op voorsprong en strafte Engeland door te profiteren van een slordig verdedigingsmoment nadat de klaring van Jackie Groenen werd geblokkeerd door Georgia Stanway.

De bal stuiterde op de Nederlandse middenvelder en vond Daniel van de Donk in het strafschopgebied, die zich terugtrok uit buitenspelpositie, maar de scheidsrechter gebaarde dat het spel door moest gaan, terwijl Van de Donk de bal doorgaf naar Martens en zij hem langs rechts schoot. kant. Het doel is om de impasse te doorbreken.

Engeland had moeite om druk te zetten in de openingswissels van de wedstrijd, en het leek slechts een kwestie van tijd voordat Nederland de leiding zou nemen, maar de openingstreffer bracht Engeland in de wedstrijd.

Ze kwamen veel beter naar voren in de tweede helft en plukten de vruchten van hun aanvallende werk, toen de voorzet van Stanway via een Nederlandse verdediger afketste en Rousseau in het zesmetergebied aantrof, die de bal in de rechterhoek van het doel stuurde. Trek het niveau van leeuwinnen.

Door deze overwinning staat Nederland na twee wedstrijden op de tweede plaats in Groep A, achter België, dat zes punten heeft.

Nu de Women’s Super League op 1 oktober van start gaat, is Engeland’s volgende optreden in de Nations League op 27 oktober tegen België, terwijl Nederland het vervolgens tegen Schotland moet opnemen.

Discussiepunt: Engeland heeft moeite om te klikken

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond beweerde Wegman dat ze “genoot” van een “speciale” terugkeer naar het spelen tegen haar voormalige team, maar gaf toe dat het “een beetje vreemd” was om terug te zijn in haar thuisland. De Engelse coach werd de eerste coach die twee opeenvolgende EK-titels won met twee afzonderlijke teams.

Maar de 53-jarige zal veel hebben om over na te denken voordat haar team eind oktober weer in actie komt. Engeland had dinsdagavond moeite om in de wedstrijd te komen, waarbij Nederland hen in de eerste helft op het middenveld leek in te halen.

Het Nederlandse team leek aan het begin van de wedstrijd gevaarlijker, en hoewel er vraagtekens konden worden gezet bij de vraag of hun eerste doelpunt buitenspel was, leek Nederland het team dat het meest waarschijnlijk de impasse zou doorbreken.

Desondanks kreeg de ploeg van Wegman voldoende goede kansen, maar had soms de pech dat hij niet scoorde. Van Domselaar in het doel bewees die avond zijn klasse door verschillende reddingen te maken. In de tweede helft kwamen ze er gemotiveerder uit en klopten al vroeg een paar keer op de deur, voordat ze de gelijkmaker kregen.

Wegman hoopt dat Engeland een betere start kan maken en defensief rustiger kan zijn in aanloop naar hun volgende wedstrijd in de UEFA Nations League.

Speler van de wedstrijd: Daphne van Domselaar

Spelerbeoordelingen

Holland: Van Domselaar 8, Bilova 6, Dijkstra 7, Janssen 6, Progts 6, Groenen 7, Spitz 6, Van de Donk 6, Bernstein 7, Roord 7, Martens 8.

Onderzeeërs: Kaptein 5, Wilms 5, Igurrola 5, Janssen 7.

Engeland: Earps 8, Carter 5, Bright 7, Greenwood 6, Bronze 7, Stanway 6, Zelem 6, Toon 6, Daly 6, Rousseau 7, Hennep 6.

Hoogtepunten van wedstrijden

10′ Bernstein toonde haar snelheid om in te breken en de lange bal te achtervolgen, maar deze werd opnieuw onderschept door Bright. Zeker, de thuisploeg leek aan het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Nederland controleerde het grootste deel van de bal en benutte de ruimte voor Engeland, door de speedster Linneth Bernstein hierboven met een aantal lange ballen te targeten. Millie Bright werd al vroeg tweemaal opgeroepen en regisseerde een afstandsschot voordat ze Bernstein tijdens de pauze neerhaalde.

24′ De ploeg van Andris Juncker waagde hun eerste echte kans en won balbezit halverwege toen Manchester City-middenvelder Gilles Roord zich een weg baande door de Engelse verdediging voordat hij een afstandsschot langs Mary Earps afvuurde. Het was een heel simpele redding van de doelman van de Leeuwinnen, maar niettemin een solide redding. Engeland kreeg even later een kans, toen Rachel Daly vanavond op de linkerflank speelde en een prachtig schot in het strafschopgebied krulde terwijl Ella Toon opstond om de curlingpass te ontmoeten, maar ze was enkele centimeters verwijderd van contact.

30′ Nederland speelde in de beginfase van de wedstrijd met veel vertrouwen, terwijl ze in de beginfase van de wedstrijd geen druk uitoefenden op de Lions. Earps, de formidabele laatste verdedigingslinie van Engeland, werd opnieuw in actie gebracht toen Kaitlyn Dykstra zich een weg naar het strafschopgebied baande en een krachtig schot losliet van dichtbij, maar dat werd geblokt door de doelman. Engeland creëerde problemen voor zichzelf, toen de tegenaanvallende Nederlanders Engeland onder druk zetten tot balbezit in gevaarlijke posities.

43′ Van Domselaar ontkent schoten van Hemp en Bronze met een paar uitstekende reddingen. Vlak voor rust was het helemaal uit, toen Bernstein haar snelheid liet zien door langs Jess Carter te gaan en de lat te raken.

53′ Nederland ging in beroep tegen de uitspraak nadat het de aanval van Engeland in de weg stond, terwijl Rousseau om het brons speelde. Een diepe voorzet kwam toen Lauren Hemp de bal bij de achterpaal ontmoette, maar werd geblokkeerd door een Nederlandse verdediger. Engeland kwam kort daarna terug toen Kelly in dezelfde positie nog een bal naar Hemp schoot, maar dit keer was het de doelman die de bal buiten hield met een briljante redding.

70′ De Nederlanders zijn er erg goed in om spelers in het strafschopgebied te krijgen, waarbij Berenstein Engeland onder druk zet om Praet te verslaan en de bal langs Earps te schuiven.

90′ Janssen stond nog maar zes minuten op het veld en scoorde de winnaar voor de gastheren, profiteerde van een slechte pass van Greenwood en krulde een donderend schot langs Earps.

TNT Sport Biedt premium live sportrechten die voorheen door BT Sport werden gedragen, waaronder Premier League, Champions League, Europa League, UEFA Conference League, Gallagher Premiership Rugby, Heineken Champions Cup, EPCR Challenge Cup, MotoGP, Cricket en UFC, boksen en WWE. De thuisbasis van TNT Sports livestreaming in het Verenigd Koninkrijk is Ontdek+Waar fans kunnen genieten van een abonnement dat TNT Sports, Eurosport en entertainment op één bestemming omvat. Je kunt TNT Sports ook bekijken op BT, EE, Sky en Virgin Media