Italië eindigde als derde in de Nations League na een 3-2 overwinning op gastland Nederland

Italië verzekerde zich van bronzen medailles in de Nations League-finale, wat bijdroeg aan een teleurstellende week voor gastland Nederland, want ze versloegen Nederland met 3-2 in de wedstrijd om de derde plaats in Twente op zondag.

Federico DeMarco raakte in de zesde minuut de verre paal en Davide Frattisi verdubbelde de voorsprong op doel in de 20e minuut om Italië een comfortabele rustvoorsprong te geven.

Maar de Nederlanders lanceerden een gecoördineerde comeback in de tweede helft door drie aanvallende wissels door te voeren bij de rust, het Italiaanse doel te blokkeren en Steven Bergwijn te zien scoren in de 68e minuut.

Federico Chiesa herwon het voordeel van twee doelpunten aan het einde van de tegenaanval in de 73e minuut, maar er was een dramatisch resultaat toen Jorginho Wijnaldum het tweede doelpunt van de Nederlander in de 89e minuut maakte. Maar ondanks het toevoegen van negen minuten blessuretijd, Italië hield stand onder de druk van thuis om te winnen.

Italië kende een snelle start en verzamelde een golf van snelle passes waarbij Giacomo Raspadori de bal in Demarco schoot voor een perfecte finish.

De schok van het doelpunt bracht het thuispubliek tot zwijgen en er was geen geluid na 14 minuten toen Frattisi viel op een gelukkige rebound om te scoren, de bal wegschoot voordat hij hem in het net tikte.

De bekeerde Nederlander stelde in de tweede helft de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma op de proef. Hij maakte een indrukwekkend blok om Cody Jacbo te weigeren, die in de eerste helft een geweldige kans miste.

READ  Boze reactie Donny van de Beek negeert Manchester United-ster opnieuw | voetbal | sport-

Gakpo leverde echter zijn bijdrage door Bergwijn op te stellen voor het eerste doelpunt van de thuisploeg, toen de invaller kalm bleef toen hij de bal van zijn rechtervoet naar zijn linkervoet veegde voordat hij in het net schoot.

Vijf minuten later brak Keiza van binnenuit op zijn eigen helft naar links en krulde zijn schot net binnen de verre paal toen de Nederlander betrapt werd op duwen op zoek naar een tweede doelpunt.

Het late doelpunt van Wijnaldum wakkerde de hoop op een comeback weer aan, maar niet voor de Nederlanders, die hoge verwachtingen hadden van succes thuis in het toernooi, maar woensdag in de verlenging met 4-2 verloren van Kroatië in de eerste halve finale.

Italië verloor donderdag door een lastminutedoelpunt in de halve finale van Spanje. Later op zondag spelen Kroatië en Spanje de finale in Rotterdam.