Hoe ik mijn hersenen in zes weken opnieuw bedraadde

Hoe ik mijn hersenen in zes weken opnieuw bedraadde

Aan het einde van de zes weken was ik erg benieuwd of al dit werk enig effect had op mijn hersenen. Na nog een scan van mijn hersenen en enige angst over wat er in de tussenliggende weken in mijn hoofd zou kunnen gebeuren, bezocht ik Barnhofer aan de Universiteit van Surrey om erachter te komen. Hij had de hele nacht mijn twee hersenscans geanalyseerd en vergeleken.

Het resultaat was dat de structuur van mijn hersenen daadwerkelijk veranderde. Er waren enkele meetbare veranderingen waarneembaar.

Mijn helft Amygdala – Amandelvormige structuur belangrijk voor emotionele verwerking – Kleinere omvang aan de rechterkant. De verandering was subtiel maar meetbaar. Wat echter spannend is, is dat dit het is Consistent met wetenschappelijke literatuur Wat erop wijst dat mindfulness de omvang ervan kan verkleinen, omdat het de stress vermindert die in de amygdala verschijnt. Wanneer we onder verhoogde stress staan, De amygdala groeit. In het begin was ik niet bijzonder zenuwachtig, maar toch was het spannend om de verandering te zien.

De andere verandering was van mij Cingulaire cortexHet maakt deel uit van het limbisch systeem dat betrokken is bij onze gedrags- en emotionele reacties. Het is ook belangrijk voor het standaardmodusnetwerk, het gebied dat actief wordt wanneer de geest afdwaalt en afdwaalt. Volgens mij is het in de loop van de zes weken iets groter geworden, wat aangeeft dat er meer controle over dat gebied is. Nogmaals, dit Komt overeen met gepubliceerde onderzoeken In de wetenschappelijke literatuur.

Het komt ook overeen met wat ik tijdens mijn sessies heb waargenomen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik mijn geest rustiger kon houden en dat ik beter in staat was om van drukke gedachten af ​​te komen.

Het was een eye-opener, als je me de woordspeling wilt excuseren, om deze resultaten van mijn hersenen van mij op een groot scherm te zien. Alleen door mindful te zijn, heb ik het deel van mijn geest kunnen vergroten dat voorkomt dat mijn geest te veel afdwaalt.

Een laatste waarschuwing: het is belangrijk om te erkennen dat alle veranderingen in de hersenen die we zagen ook willekeurig kunnen zijn. Het brein verandert sowieso voortdurend. Uit onderzoek blijkt echter dat de hele ervaring een waardevolle uitdaging was, waar veel mensen gemakkelijk van zouden kunnen profiteren.

Om de veranderingen langdurig te laten zijn, moet ik mezelf natuurlijk blijven pushen om een ​​aantal van deze ‘trucjes’ uit te voeren.

Zal ik elke dag blijven mediteren? Dat was ik echt Liefde Om te zeggen: “Ja, natuurlijk.” Dit betekent dat als het leven je niet in de weg staat…

Aanvullende rapportage door Tom Hayden en Piangelo Perac

Bekijk Brain Hacks op BBC Select en BBC TV-nieuws

Sluit je aan bij 1 miljoen toekomstige fans door ons leuk te vinden FacebookOf volg ons Twitteren of Instagram.

Als je dit verhaal leuk vond Abonneer u op de wekelijkse nieuwsbrief van BBC.comgenaamd de “Essential List” – een selectie van verhalen van de BBC toekomst, cultuur, werk leven, Reis En vroeg Elke vrijdag in je mailbox.

You May Also Like

About the Author: Tatiana Roelink

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *