Het nationale team van Banyana verslaat het nationale team van de Verenigde Staten in een vriendschappelijke wedstrijd

Len Williams trapt de bal tegen Zuid-Afrika. (Foto door Emily Chen/Getty Images)

• Banyana Banyana werd in Cincinnati met 3-0 verslagen door de Verenigde Staten.
  • Lynn Williams kreeg een brace voor de gastheren.
  • De vriendschappelijke wedstrijd was de eerste wedstrijd tussen de twee teams sinds de FIFA Women’s World Cup.
  • Voor meer sportnieuws kunt u terecht op News24 Sport-startpagina.

Lynn Williams scoorde tweemaal in de eerste helft toen de Verenigde Staten donderdag Zuid-Afrika met 3-0 versloegen in hun eerste wedstrijd sinds de FIFA Women’s World Cup.

Williams scoorde in de 32e en 41e minuut na het doelpunt van Trinity Rodman in de 34e minuut in het TQP Stadium in Cincinnati om de USA Women een comfortabele overwinning te bezorgen.

De vriendschappelijke wedstrijd was de eerste wedstrijd voor de Verenigde Staten sinds ze in augustus door Zweden werden uitgeschakeld van het WK in de achtste finales – de allereerste exit van de Verenigde Staten uit een mondiaal voetbaltoernooi.

De mislukking van het WK leidde tot het aftreden van coach Vlatko Andonovski, waardoor Twila Kilgore donderdag de leiding had over de wedstrijd in Ohio.

Er waren echter weinig tekenen dat het WK een impact had op de thuisploeg, waarbij de thuisploeg snel als beste uit de bus kwam tegen Zuid-Afrika, dat de laatste zestien van het WK bereikte maar verloor van Nederland.

De openingstreffer van Williams kwam uit een hoekschop op de linkerflank, waarbij de Gotham-aanvaller van dichtbij naar huis kopte en er 1-0 van maakte.

READ  Virgil van Dijk leidt Nederlandse sterren in opstand tegen terugkeer Louis van Gaal

Twee minuten later verdubbelde Rodman de Amerikaanse voorsprong door rustig een lage bal te scoren na een goede run en een voorzet van Alex Morgan vanaf de linkerkant.

Williams voltooide de score in de 41e minuut en scoorde vanaf een paar meter afstand nadat de Zuid-Afrikanen er niet in slaagden om opnieuw een Amerikaans spelmoment af te handelen.

De wedstrijd van donderdag markeerde ook het officiële afscheid van de ervaren Amerikaanse middenvelder Julie Ertz, die met pensioen gaat na een internationale carrière met 123 interlands en haar wereldbekerwinst in 2015 en 2019.

Ertz begon de wedstrijd als aanvoerder voordat hij in de 35e minuut werd gewisseld na een staande ovatie.

De USA Women staan ​​zondag opnieuw tegenover Zuid-Afrika in een tweede vriendschappelijke wedstrijd in Chicago, die de laatste interland van Megan Rapinoe zal markeren.