Feyenoord vergroot de pech van Ajax door de overwinning in de uitgestelde wedstrijd vol te maken

AMSTERDAM – Landskampioen Feyenoord verspilde geen tijd met het vergroten van de ellende van Ajax Amsterdam en versloeg uiteindelijk hun gastheer met 4-0 toen de twee teams woensdag hun Eredivisie-duel voltooiden dat dit weekend werd stopgezet.

De Mexicaanse internationale spits Santiago Jimenez voegde nog een doelpunt toe voor Feyenoord om zijn hattrick compleet te maken, terwijl de twee teams de resterende 34 minuten achter gesloten deuren speelden in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam.

De botsing stopte zondag toen fans brandbommen op het veld gooiden en de politie traangas gebruikte om weerbarstige fans buiten het stadion te verspreiden.

Ajax stond in de tweede helft met 3-0 achter toen de wedstrijd in de 56e minuut aanvankelijk werd stilgelegd voordat deze werd afgelast.

Jimenez had na de hervatting van het spel slechts drie minuten nodig, waarbij Feyenoord de bal tien minuten na de middenlijn in bezit had, om te scoren en de stand op te voeren naar 4-0, en de rebound op te pikken nadat Igor Paixao zijn eerste schot blokkeerde.

Het was pas de tweede keer dat Feyenoord buitenshuis vier doelpunten scoorde tegen aartsrivaal Ajax, waarmee ze op de derde plaats in het klassement kwamen.

De nederlaag verhoogt de druk op de nieuwe coach Maurice Stein, wiens toekomst onderwerp is van veel speculatie. Na de mislukking van zondag ontsloeg Ajax technisch directeur Sven Mislintat, die Stegen aanstelde, en Pierre Iringa, algemeen directeur van de club, nam woensdag uren voor de aftrap ontslag.

Ajax, dat met slechts één overwinning een slechte start van het seizoen kende, staat op de veertiende plaats in de competitie met achttien teams. De ploeg eindigde vorig seizoen als derde en wist zich voor het eerst in dertien seizoenen niet te plaatsen voor de Champions League. Reuters