Euro Hockey Kampioenschap Duitsland 2023: Nederland wint herentitel

In de herenfinale versloeg Nederland Engeland met 2-1 om de titel te veroveren. Europees kampioenschap hockey 2023 Op 27 augustus (zondag) in Mönchengladbach, Duitsland

De overwinning leverde de Nederlander zijn tweede dubbele eeuw op rij op Hockey Dynamo volgde eerder op de dag de 3-1 overwinning op België bij de dames. De Nederlanders hebben hun quotumplaats voor het Nationaal Olympisch Comité (NOC) in Parijs 2024 veiliggesteld.

NOC’s hebben het exclusieve gezag over de vertegenwoordiging van hun respectieve landen op de Olympische Spelen, en de deelname van atleten aan Parijs 2024 is afhankelijk van de keuze van hun NOC om hun land te vertegenwoordigen. Frankrijk, dat gastheer zal zijn van de Spelen van Parijs 2024, heeft al een plek veiliggesteld in zowel de heren- als de damesevenementen op de volgende Olympische Spelen.

Het Nederlandse herenteam won voor de zevende keer goud op het EK hockey en is één overwinning minder dan Duitsland als winnaar aller tijden.

De Nederlanders stapten al vroeg in de nagelbijtende affaire Dirk de Wilder Hij benutte een halve kans in de cirkel om zijn ploeg negen minuten op voorsprong te zetten.

Waar de Engelsman, die voor het eerst sinds 2009 de finale bereikte, dreigde de patstelling af te dwingen, deed Oranje dat niet.

De ploegen gingen de rust in en Oranje behield hun kleine voorsprong van één doelpunt vóór 30 minuten blessuretijd.

Oranje verdubbelde kort na de herstart de score Hertog Delkenkamp Voltooit een uitstekend decorstuk en geeft zijn team een ​​commando.

READ  Het vergroten van de veerkracht van gemeenschappen die te maken krijgen met rampen in Malta, Nederland en Réunion

Terwijl de teams de vierde en laatste kwartfinale ingaan, dringt de tijd voor Engeland om hun tweede EK-titel te winnen. Uiteindelijk scoorde Sam Ward in de 47e minuut om de Nederlandse verdediging te doorbreken.

Met nog vier minuten op de klok leek Engeland de gelijkmaker te hebben gemaakt voordat Oranje om een ​​videoverwijzing vroeg wegens gevaarlijk spel. De Nederlanders wonnen de nominatie en weigerden Engeland een voet tussen de deur. Engeland kreeg twee opeenvolgende strafslagen Moritz Visser Beide opzij zetten om de status quo en de titel te beschermen.

Eerder versloeg België gastland Duitsland met 2-0 in de bronzen medaillewedstrijd en bereikte daarmee voor het derde opeenvolgende Euro-toernooi het podium.