Engeland lijdt een laatste ademverlies nadat Sarina Wegman terugkeert naar Nederland

Engeland President Sarina Wegmann keert terug naar Holland Aan de nederlaag kwam een ​​einde nadat de Nederlandse invaller Renate Janssen een briljant laat doelpunt scoorde en de Lionesses naar een 2-1 nederlaag leidde in de tweede groepswedstrijd van de European Nations League.

Janssen schoot de bal langs Marie Earps in de 90e minuut in Utrecht nadat Lieke Martens op voorsprong was gekomen met een controversieel doelpunt in de eerste helft, dat waarschijnlijk zou zijn afgekeurd als de VAR in het spel was geweest, maar in de 64e minuut werd afgekeurd door Alessia Russo.

Beide teams raakten laat in de eerste helft het houtwerk, Rachel Daly voor de bezoekers en Linda Bernstein voor de gastheren.

De Nederlandse doelman Daphne van Domselaar maakte een uitstekende redding van Lauren Hemp voordat Rousseau de zaken weer op gelijke hoogte bracht, maar het was Janssen die het laatste woord had in wat voor Wegman een teleurstellende gebeurtenis bleek te zijn in de strijd tussen haar huidige en voormalige werkgevers. die ze naar EK-glorie heeft geleid, en naar de WK-finale.

Door het resultaat – pas de derde nederlaag voor Engeland onder Wegman – stonden zowel de Lionesses als het Nederland van Andris Junker in de eerste set op drie punten.

BelgiëEngeland, waar Engeland in oktober tweemaal tegenover staat in de volgende groepswedstrijden, leidt de groep met vier punten na een 1-1 gelijkspel met Schotland, dat één punt heeft.

Na een terughoudend begin van de wedstrijd scoorde Nederland de eerste doelpoging in de 21e minuut toen het lage schot van Jill Rohr gemakkelijk werd afgehandeld door Earps, en de doelman deed hetzelfde met het schot van Viktoria Belova een minuut later.

READ  Black Cups verslaan Nederland in Twenty20's warm-up overwinning

Nadat de aanval van Engeland Daly over het hoofd van Rousseau zag gaan – hij keerde terug naar het team nadat hij rust had gekregen voor de 2-1 overwinning van vrijdag op Schotland in Sunderland – en een doeltrap weghaalde, ontkende Earps opnieuw Kaitlyn Dykstra.

Lieke Martens viert de openingstreffer met Len Wilms (Rene Nijhuis/PA).

De gastheren kwamen vervolgens op voorsprong in de 34e minuut toen Jackie Groenen Georgia Stanway net buiten het strafschopgebied afsloot, de bal Daniel van de Donk bereikte en doorgaf aan Martens, die een schot langs de Earps in het doel schoot. netwerk.

Uit televisiebeelden bleek dat Van de Donk buitenspel stond, maar omdat de VAR niet werd gebruikt, werd de poging gestaakt.

Engeland had moeite om veel dreiging te tonen en was in de 41e minuut enkele centimeters verwijderd van de gelijkmaker toen Daly de paal raakte en binnen enkele ogenblikken zijn nieuwe doelpunt scoorde. Aston Villa Zijn teamgenoot Van Domselaar maakte snel achter elkaar fantastische reddingen om schoten van Hemp en Lucy Bronze buiten te houden.

De levendige score ging de hele helft door, waarbij Bernstein de lat raakte.

Alessia Russo bracht Engeland weer op gelijke hoogte

Alessia Russo bracht Engeland weer op niveau (Rene Nijhuis/PA).

Met Chloe Kelly die Daly bij de rust verving, kwam Engeland vroeg in de tweede helft twee keer dichtbij toen Hemp aan het einde van voorzetten kwam, eerst gedwarsboomd door een blok van Sherida Spitze en daarna een schitterende redding van Van Domselaar.

Engeland bleef druk zetten, met een Nederlandse poging om de bal van Hemp weg te werken en naast, voordat Rousseau gelijk maakte en de bal naar huis draaide na de afgeweken pass van Stanway.

READ  De Argentijnse ster Lionel Messi bereidt zich voor om het record voor optredens in de WK-finale te verbreken

Earps werd gered van Belova en Martens en Stanway deden twee mislukte pogingen aan de andere kant, omdat de wedstrijd het zilverwerk leek te bezegelen, zelfs voordat Janssen’s interventie in de 84e minuut alle drie de punten voor haar ploeg bezegelde.

Opnieuw verloor Engeland de bal in de aanloop, Alex Greenwood dit keer, en uit de daaropvolgende steekpass van Martens stuurde Janssen een schot in het net.