Ella Toone scoort een late winnaar in een cruciale wedstrijd in de Women’s Nations League

EngelandDe hoop van Team GB op kwalificatie voor de Olympische Spelen ligt niet langer in hun handen.

Ella Toone scoorde een late winnaar voor Engeland toen ze terugkwamen van twee doelpunten achterstand Holland In een cruciale wedstrijd in de Women’s Nations League blijft de hoop van Team GB op kwalificatie voor de Olympische Spelen levend.

De nummer twee van het WK stond na 35 minuten met 2-0 achter toen Lineth Bernstein defensieve fouten afstrafte en profiteerde van een passief middenveld om tweemaal te scoren voor Nederland.

Maar Engeland sloeg terug via Georgia Stanway en Lauren Hemp, die in de tweede helft binnen twee minuten na elkaar scoorden, voordat Toon een spannend laat doelpunt scoorde en zijn fans verwelkomde in een feest in het Wembley Stadium.

Op een etappe die zoveel succesmomenten voor de Leeuwinnen had opgeleverd, deed de ploeg van Sarina Wegman genoeg om Nederland te overmeesteren, dat hen voor rust overklaste.

Op een bitterkoude avond op Wembley wisten de Leeuwinnen dat de overwinning alleen al genoeg zou zijn om de hoop van Team GB om in Parijs te strijden levend te houden.

Omdat het land de voorkeur heeft om zich namens Team GB te kwalificeren, moet Engeland de Nations League-groep winnen en de finale bereiken – of als derde eindigen als het de Olympische gastheer is. Frankrijk Maak een finale – om een ​​plaats veilig te stellen.

Maar na al nederlagen te hebben geleden België Met Nederland in de competitie waren de verwachtingen van Engeland ernstig in twijfel getrokken en niets minder dan een overwinning op de ploeg van Andris Junker was genoeg op Wembley.

READ  Groot-Brittannië stond bovenaan de roei-medaillelijst op de Europese kampioenschappen van 2022 in München

Euro 2022-sterren Beth Mead, Alessia Russo en Toni kwamen van de bank om een ​​comeback te helpen inspireren en dat was het doel. Manchester United De middenvelder, die de openingstreffer scoorde in dat Europese succes op Wembley, leverde wederom de goederen af.

Schema Women's Nations League Groep A1 - Nederland, Engeland, België en Schotland.

Schema Women’s Nations League Groep A1 – Nederland, Engeland, België en Schotland.

Engeland plaatst zich voor de halve finales als het dinsdag van Schotland wint, en Nederland liet punten liggen in zijn laatste wedstrijd met België.

Maar zelfs als Nederland België thuis zou verslaan, zou Engeland zich nog steeds kunnen kwalificeren als het Schotland zou verslaan met een score die groot genoeg is om Nederland op doelsaldo te overtreffen.

De leeuwinnen doen genoeg, maar het werk is niet volbracht

Er zijn al maanden zorgen over de vorm van Engeland, en er komt zelfs kritiek tijdens een WK-campagne die eindigde in een nederlaag tegen Engeland Spanje In het meesterwerk van augustus.

Met slechts twee overwinningen in de voorgaande vijf wedstrijden – na slechts één keer te hebben verloren in de eerste dertig wedstrijden onder Wegman – lag de druk op Engeland om te presteren.

Hun prestatie in de eerste helft was niet goed genoeg en ze werden terecht gestraft door de meedogenloosheid van Bernstein, waarbij Wegman ook betaalde voor enkele twijfelachtige teamselecties.

Lauren Hemp, die haar 50e optreden voor de Lionesses maakte, kreeg als spits de voorkeur boven Rousseau, terwijl Chelsea Centrale verdediger Jess Carter was de gekozen vervanger voor de geblesseerde teamgenoot Millie Bright.

READ  Reading FC is in conflict met rivalen in het toernooi voor een voormalig UEFA Champions League-buitenspeler

Maar Engeland was het grootste deel van de eerste 45 minuten all over the place, omdat er gaten ontstonden in de verdediging.

Nederland wist door te dringen tot het middenveld en de aanvallers van Engeland konden niet in het spel komen.

Doelvrouw Mary Earps, die aanvoerder was tijdens de afwezigheid van Praet, had de schuld voor Bernstein’s tweede doelpunt toen ze de bal bij de eerste paal in haar handen liet persen, nadat de Nederlandse spits Carter en Lucy Bronze had uitgespeeld in haar opener.

Een broodnodige pauze in de eerste helft leek echter een reset voor Engeland te betekenen, en Stanway bleef ongemarkeerd in het strafschopgebied toen ze de voorzet van Lauren James binnenkopte, voordat Hemp’s lage schot doelman Daphne van Domselaar versloeg en de stand op 2-2 bracht.

Alle wildcards van Wiegman – haar vervangers – werden gebruikt, inclusief de terugkeer van vleugelspeler Mead voor het eerst in een jaar, en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af ​​met het curlingschot van Toone in de verre hoek minuten voor tijd.

De missie van Engeland is nog niet voltooid en ze reizen naar Schotland in de wetenschap dat er nog veel te doen is.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'