De Amerikaanse juniorenvrouwen verloren met 17-16 van Nederland op de Wereldkampioenschappen junioren.

Coimbra, Portugal – 13 september – Het Amerikaanse nationale damesteam voor junioren verloor vandaag met 17-16 van Nederland in de kwartfinales van de Wereldkampioenschappen zwemsport junioren 2023. Jenna Flynn Scoorde zes doelpunten in het toernooi en Julia Bonacudi USA voegde vier punten toe. Team USA komt morgen weer in actie tegen Israël om 10.30 uur en 19.30 uur. Je kunt live uitzenden Hier toegankelijk.

Emily Ausmus Begon met de openingstreffer van de wedstrijd en leverde vervolgens een assist aan Flynn. Nederland reageerde toen linkshandige Anik Rokwich een homerun miste, maar de VS verdienden een strafschot op het volgende balbezit dat Flynn begroef om de voorsprong van twee doelpunten terug te winnen. Na twee en een halve minuut, Ava Stryker Hij breidde de voorsprong uit met een goed overspringschot onder de uitgestrekte armen van de doelman. Lola Mulhuizen kreeg er nog een voor Nederland voordat Bonaguidi profiteerde van een Amerikaanse powerplay-kans. Anna Pearson Team USA stond na een kwartier spelen met 6-3 voor voordat Amalia Christodoulou een Nederlandse speler uitschakelde om de verdediging leeg te maken en van binnenuit de kassa te bellen.

Nederland kwam als eerste in de groep en begon aan de tweede periode toen Mulhuizen langs de Amerikaanse verdediging dribbelde. Moolhuijzen kreeg in de daaropvolgende strafschop een hattrickkans in de eerste helft, maar werd door hen afgewezen. Christine Timmerman. Lois den Oden bracht Oranje binnen één voordat Bonacudi halverwege de tweede helft zijn tweede van de wedstrijd neerzette. Flynn voltooide zijn hattrick met zijn derde doelpunt met een strafschop voordat Mulhuizen er van buitenaf een raket van maakte. Met nog geen minuut te spelen in de rust scoorde Christodoulou-out zijn tweede doelpunt, waarna Mulhuizen de stand op 8-8 bracht.

Na een kort puntloos traject om het derde kwartaal te beginnen, vond Ausmus dat Flynn de leiding voor de VS herwon. Den Oden bracht de zaken in evenwicht met een spelersvoordeel, waarna Ausmus de zaken regelde met een strafschopdoelpunt. De Verenigde Staten kregen een powerplay en Flynn vond een opening voor zijn vijfde score. Oranje ging niet rustig aan de slag toen Renee de Kleer aan het einde van de derde periode terugkwam en de achterstand terugbracht naar 11-10.

Den Oden scoorde het eerste doelpunt van het laatste frame voordat de wedstrijd weer gelijk was Rachel Casanica De Amerikanen vermeden een homerun om weer op voorsprong te komen. Rojevic bleef met een spelersvoordeel voor Nederland alleen en profiteerde vanaf rechts. Bonagudi reageerde snel op Amerika. Met nog maar 0:11 te gaan bracht de katachtige Isolta Voortov de stand in evenwicht voor de Nederlanders, en het kwart eindigde in een penalty shootout op 13-13.

Flynn, de spits en Bonaguidi bekeerden zich vanaf vijf meter afstand, maar Carpenter kon alleen een Nederlandse strafschop redden en Team USA schoof op toen Molhuizen de wedstrijdwinnaar raakte.

Statistieken van World Aquatics
VS 16 (6, 2, 3, 2, 3) J. Flynn 6, J. Bonagudi 4, E. Osmus 2, A. Aanvaller 2, R. Cassanica 1, A. Pearson 1
NED 17 (3, 5, 2, 3, 4) L. Moolhuijzen 5, L. den Ouden 3, A. Roekevisch 3, A. Christodoulou-Out 2, F. Voordouw 2, R. De Kleer 1, N. De Type 1
Straffen: VS 6/9, NED 4/7