Wout Weghorst leidt Nederland naar Euro 2024, terwijl Ierland uiteindelijk klaagt

Wat Weghorst Ze leidde Nederland als republiek naar de UEFA Euro 2024-finale IerlandDe sombere campagne eindigde met een gejammer.

De door Hoffenheim gehuurde aanvaller van Burnley, wiens winnaar in Dublin afgelopen september tegen Ierland hem een ​​berg te beklimmen liet, herhaalde de dosis in Amsterdam en bezegelde een 1-0 overwinning die veel uitgebreider was dan de uitslag doet vermoeden.

Hierdoor eindigde Oranje achter hen als tweede in Groep B FrankrijkDat plaatste er 14 zonder antwoord na Gibraltar.

De mannen van Stephen Kenny, die nu slechts zes van de 29 competitiewedstrijden hebben gewonnen die ze onder hem hebben gespeeld, hebben onder het gesloten dak van de Johan Cruijff Arena ternauwernood de handschoen gelegd voor een veel superieure ploeg op een avond waarop ze hoopten op bloedvergieten. De neus van een van de traditionele grote armen van Europa.

Hun vage hoop op een plaats in de play-offs via de Nations League werd donderdagavond officieel de bodem ingeslagen na de 4-2 overwinning van Slowakije op IJsland, waarbij directe kwalificatie hen al snel ontging.

Kenny heeft na de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdagavond geen contract meer Nieuw-Zeeland in het Aviva Stadium, en de toekomst ervan zal worden opgelost wanneer de resultaten van een evaluatie op 28 november aan het Ierse FA-bestuur worden gepresenteerd, hoewel weinigen een verlenging verwachten.

Callum Robinson, die zijn eerste competitiewedstrijd voor zijn land maakte sinds juni vorig jaar, maakte al vroeg indruk met een briljante steekpass in de vijfde minuut naar Alan Browne, maar hoewel de middenvelder de bal goed sloeg, werd deze recht op hem gericht. Bart Verbruggen.

READ  Structurele monitoring van de Nederlandse voedselomgeving is nodig

Xavi Simmons Aan de andere kant was het minder precies toen de Nederlanders hun eerste echte aanval lanceerden, maar ze kwamen al na twaalf minuten op voorsprong na een slimme pass van Weghorst op de pass van Stefan de Vrij halverwege links. Nathan Collins Voor de doden.

De toekomst van Stephen Kenny zal worden beslist na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (AP Photo/Peter Dejong)

De spits snelde naar voren voordat hij een schot hoog langs de hulpeloze doelman Gavin Bazunu afvuurde, in het dak van het net.

De pogingen van de bezoekers om weer in het spel te komen werden herhaaldelijk gedwarsboomd door een gebrek aan penetratie ondanks balbezit en de neiging om de bal op kwetsbare posities over te dragen.

leuk vinden Liverpool Frontman Cody Jackpo Toen hij, geholpen en gesteund door Xavi Simons, zijn repertoire begon bloot te leggen, leek Ierland steeds uitgerekt.

De verdediging van de thuisploeg, onder leiding van Virgil van Dijk, bleek veerkrachtig toen Ierland probeerde de overwinning te bezegelen, hoewel Nederland er niet in slaagde hun voordeel aan de andere kant te verzilveren toen Jaqpo en Tijani Reynders beiden snel achter elkaar misten van afstand.

Ierland was in verwarring toen het fluitsignaal naderde, waarbij Jacobo en Simons herhaaldelijk de bal openden, maar op de een of andere manier haalden ze de rust zonder verdere schade – mede dankzij de redding van Bazunu op het schot van Reinders in de 44e minuut.

Ze hadden het geluk dat ze binnen drie minuten niet verder op achterstand kwamen toen Simons aan het einde van een vloeiende tegenaanval een voorzet gaf van Denzel Dumfries, maar zijn schot op doel werd onbedoeld geblokt door teamgenoot Jacobo.

READ  Grand Prix van Qatar: Pirelli krijgt nieuwe bandendeal voor de Formule 1

Bazunu redde zijn ploeg tweemaal in een tijdsbestek van seconden, waarbij hij eerst het schot van Weghorst wegwerkte en vervolgens een schot van Reinders op de paal draaide, wat Kenny ertoe aanzette de geïsoleerde Ferguson te vervangen door middenvelder Jimmy McGrath.

Adam Idah dacht dat hij met nog 59 minuten te gaan de gelijkmaker had gemaakt toen hij op de steekbal van Ryan Manning racete en Van Dijk binnendrong voordat hij een schot losliet dat uit de hiel van de verdediger kwam, de benen van Verbruggen knipte en over de doellijn ging, hoewel de blosjes van de doelman zichtbaar waren. duidelijk. De late stealth-vlag redde haar.

Het Nederlandse team overweldigde de bezoekers in hun zoektocht om meer doelpunten te maken, maar ze misten de nauwkeurigheid die nodig was om succes te boeken en kwamen uiteindelijk onder onnodige druk te staan ​​naarmate de tijd verstreek.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'