Wordt iemand anders omgeleid bij het lezen van artikelen hier op DKOS?

Wordt iemand anders omgeleid bij het lezen van artikelen hier op DKOS?

Het begon ongeveer 4 of 5 dagen geleden. Ik las hier een artikel over DKOS en plotseling werd mijn webpagina omgeleid naar een pagina die leek op McAfee Security Scan, maar de URL was naar een site genaamd system-security-scan.net. Ik heb er bovenaan het artikel hierboven een screenshot van toegevoegd. Dit is in de dagen daarna ongeveer een dozijn keer gebeurd. Dit gebeurt alleen als ik op de Daily Kos-site ben, en nooit als ik op een andere site ben, dus ik neem aan dat er iets op deze site moet zijn dat dit veroorzaakt. Ik heb op Google gezocht naar de naam van deze website, system-security-scan.net, en het lijkt een oplichterij te zijn die je probeert te laten geloven dat je computer is geïnfecteerd met malware, en een knop aanbiedt waarop je kunt klikken om dit te doen er iets over. Het is onnodig om te zeggen dat ik, omdat ik een computerondersteuningsingenieur van beroep ben, niet op de knop heb geklikt, maar gewoon de browser heb gesloten en opnieuw ben begonnen. Ik heb mijn scans uitgevoerd en mijn computer was vrij van alle bekende malware waarvan mijn beveiligingssoftware op de hoogte was. Een vreemd ding dat mij is opgevallen, is dat als ik terugga naar hetzelfde artikel waar het zojuist is gebeurd, het binnen korte tijd opnieuw lijkt te gebeuren, maar als ik naar een ander artikel ga wanneer ik de browser opnieuw start, wordt het gebeurt niet. Het lijkt erop dat dit weer een tijdje zal gebeuren, misschien na het lezen van nog een paar artikelen.

READ  Discussies voegen chronologische feed toe terwijl Twitter tot op de grond afbrandt

Ik ben hier geen betaald lid, dus ik krijg advertenties, en zo nu en dan veranderen de advertenties en wordt de pagina vernieuwd, en dat lijkt te zijn wanneer de omleiding plaatsvindt.

Heeft iemand anders dit geprobeerd? Moet ik de helpdesk bellen?

Het kan zijn dat ik niet de hele dag aanwezig ben om uw opmerkingen te lezen en te beantwoorden, omdat ik aan het winkelen ben en andere boodschappen doe, maar naarmate de dag vordert, kom ik zo vaak mogelijk terug.

Update: dank aan de heer E voor zijn aanbeveling in de reacties om over te schakelen naar alleen verbinding maken met beveiligde sites. In Firefox heet dit ‘Alleen HTTPS-modus’ en wanneer deze is ingeschakeld en de omleiding probeert te gebeuren, krijg ik een Firefox-beveiligingswaarschuwingspagina waarin staat dat de site waarnaar ik wordt doorgestuurd niet veilig is en dat er een knop ’terug’ is en als ik erop klik, ga ik terug naar het artikel dat ik las.

Update #2: Zoals ik al zei, werk ik al meer dan 40 jaar in computerondersteuning. De meeste probleemoplossing omvat het analyseren van symptomenpatronen. Na het lezen van de meeste reacties in de reacties lijkt het erop dat adblockers sommige, maar niet alle, helpen. Het lijkt er ook op dat het bedrijf dat DKOS gebruikt om hier advertenties weer te geven, algoritmen gebruikt op basis van wat het in uw browsegeschiedenis kan vinden om te bepalen welke advertenties aan een bepaalde persoon moeten worden weergegeven. Dit lijkt te wijten te zijn aan een bepaalde subset van advertenties die mogelijk niet aan alle mensen worden weergegeven op basis van hun browsegeschiedenis. Daarom gebeurt dit niet bij sommige mensen. Het zou moeilijk zijn om het op te sporen zonder volledige netwerkpakketregistratie, gevolgd door analyse om de specifieke advertentie of advertenties te identificeren die dit kunnen veroorzaken. Maar als dat eenmaal gebeurd is, kan DKOS dan zijn adwarebedrijf vragen deze specifieke adverteerders te blokkeren omdat ze “slechte acteurs” zijn? Of misschien overstappen naar een ander, betrouwbaarder bedrijf om advertenties weer te geven?

READ  Square Enix plaagt plannen voor Dragon Quest X in 2023

You May Also Like

About the Author: Ebert Brink

'Reader. Furious humble travel enthusiast. Extreme food scientist. Writer. Communicator.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *