Virgil van Dijk werd tijdens de wedstrijd tegen Nederland opnieuw boos op de scheidsrechter nadat hij een boete van £ 100.000 kreeg voor de overtreding van Liverpool.

Liverpool- en Nederland-ster Virgil van Dijk was zondag opnieuw betrokken bij een woordenwisseling met de scheidsrechter – slechts enkele dagen nadat hij een boete had gekregen voor een soortgelijk incident in de wedstrijd van de Reds tegen Newcastle.

Maar de Nederlander was het absoluut niet eens met zijn beslissing en richtte zijn woede op scheidsrechter John Brooks, de vierde official, en zelfs op de coach van Liverpool, Jurgen Klopp.

Nadat hij de 3-0 overwinning van Liverpool op Aston Villa eerder deze maand al had gemist, zal hij nu het uitje van zaterdag naar Wolves missen, aangezien de Premier League-wedstrijden na de internationale pauze worden hervat.

Daarom zal Van Dijk dankbaar zijn dat hij wat minuten op zijn naam kan schrijven voor Nederland als het zondag tegen de Republiek Ierland speelt in de kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024. Maar het ging niet zoals gepland.

Van Dijk is boos op de scheidsrechter

Al na drie minuten spelen in het Aviva Stadion kreeg Van Dijk een strafschop wegens handbal. Het werd goedgekeurd door Norwich-aanvaller Adam Idah om de ploeg van Stephen Kenny een schokkende voorsprong te bezorgen.

Maar de Liverpool-ster was opnieuw boos op de beslissing van de scheidsrechter en maakte bezwaar voordat de strafschop werd genomen.

Gelukkig voor de Reds-verdediger ontsnapte hij aan een boeking voor het incident.

Terwijl Nederland al vroeg op achterstand kwam, reageerden ze met doelpunten van Van Dijks teamgenoot Cody Jacobo en Voat Weghorst, een voormalige huurling van Manchester United.

De uitwisseling van scheidsrechters kan Van Dijk er echter aan herinneren dat hij extra voorzichtig moet zijn als hij terugkeert naar het Premier League-voetbal nadat zijn schorsing afloopt.