Spanje begon met winnen toen Kroatië de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 organiseerde

Spanje versloeg Noorwegen met 3-0 bij afwezigheid van de geblesseerde Erling Haaland in de eerste ronde van Euro 2024-kwalificatiewedstrijden op zaterdag, terwijl Wales een blessuretijd-gelijkmaker pakte om Kroatië te frustreren.

Dani Olmo zette de lage voorzet van Alejandro Balde om in de 13e minuut in Malaga en Joselu scoorde tweemaal tijdens zijn debuut in Spanje om nieuwe coach Luis de la Fuente de overwinning te bezorgen bij zijn debuut in het eerste elftal.

Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga stopte een geweldige reactie om Frederic Orsnes af te weren en schoot een nieuwe poging van de lijn bij zijn eerste start voor Spanje sinds oktober 2020.

Alexander Sorloth loste vervolgens een afstandsschot voordat Espanyol-spits Josilo van de bank kwam en een snelle brace pakte – op weg naar het eerste net en het tweede doel.

“Ik kan het nog steeds niet geloven”, zei de 32-jarige Joselo, de eerste Spaanse speler die tweemaal scoorde op zijn eerste interland sinds Fernando Morientes in 1998.

“Het is het beste wat een speler kan overkomen. Het is de beloning voor al het dagelijkse werk.”

Drievoudig Europees kampioen Spanje reist af naar Schotland, dat Cyprus met 3-0 versloeg in hun Groep A-opener nadat Scott McTominay twee keer laat scoorde als invaller in Hampden Park.

Cyprus eindigde met tien spelers nadat Nicholas Ioannou in blessuretijd opnieuw van het veld werd gestuurd.

“Het is een heel goede start, maar we moeten proberen om het dinsdag tegen Spanje op te bouwen”, zei Schotland-coach Steve Clarke.

Noorwegen, dat sinds Euro 2000 niet meer op een groot toernooi heeft gespeeld, zal Manchester City-spits Haaland volgende week opnieuw missen vanwege een dijbeenprobleem.

READ  De dochter van Demi Moore, Talula Willis, zegt dat ze "zichzelf heeft gestraft" omdat ze er niet uitzag als mijn moeder.

Waarschijnlijk niet de held van Wales

Kroatië, finalisten en halve finalisten in de laatste twee World Cups, kreeg een laatste snik-gelijkmaker tegen om Groep D te starten toen de nieuwkomer uit Wales, Nathan Broadhead, na een lange putt naar huis kwam.

“Ik was een beetje overweldigd om eerlijk te zijn, een beetje emotioneel”, vertelde Broadhead, die voor Third Division Ipswich speelt, aan S4C. “Ik heb lang op dit moment gewacht.

“We hadden een punt nodig, we kwamen hier om te proberen te winnen, maar een punt pakken is ook goed.”

De lage aanval van Andrej Kramaric van buiten het gebied bezorgde Kroatië de leiding in Split tegen een ploeg uit Wales die zijn leven begon na de pensionering van recordscorer en aanvoerder Gareth Bale.

Luka Modric heeft zijn 163e cap gewonnen voor Kroatië, dat nog nooit een thuiswedstrijd heeft verloren in een EK-kwalificatiewedstrijd – een race die nu 36 wedstrijden omvat en dateert uit 1994.

Turkije kwam terug van een achterstand en versloeg Armenië met 2-1 in Yerevan toen pogingen van Orkon Gokcu en Kerem Akturkoglu een vroeg eigen doelpunt van voormalig Liverpool-verdediger Ozan Kabak teniet deden.

Renato Steffen scoorde een hattrick in de eerste helft toen Zwitserland Wit-Rusland met 5-0 versloeg in een wedstrijd die achter gesloten deuren werd gespeeld in Servië.

De Europese voetbalbond (UEFA) verbood Wit-Rusland om op zijn grondgebied te spelen vanwege zijn steun aan de Russische invasie van Oekraïne.

Granit Xhaka en Zaki Amdoni voegden in zijn tweede internationale optreden doelpunten toe in de tweede helft toen Zwitserland bovenaan Groep A stond.

READ  Het tweede deel van de officiële Dune voor oktober 2023, het vervolg op Denis Villeneuve

Denis Mann en Denis Alibek scoorden toen Roemenië met 2-0 won van het 10-koppige Andorra, terwijl Israël thuis met Kosovo met 1-1 gelijk speelde. – Frankrijk Persbureau

About the Author: Maaike Taai

'Organisator. Social media-nerd. Algemene communicator. Bacon-geleerde. Trotse pionier op het gebied van popcultuur.'