Selma Baralelo, Spanje haalt Nederland in om voor het eerst ooit de halve finale te bereiken

Spanje glipte laat bijna weg, maar ze gaan voor het eerst in de geschiedenis naar de halve finales van het WK.

Spanje heeft dankzij een klein doelpunt van Selma Baralelo in de 111e minuut van een spannend gevecht Nederland met 2-1 verslagen in hun kwartfinalewedstrijd in het Wellington Regional Stadium in Nieuw-Zeeland op vrijdagmiddag (donderdagavond in de VS). ).

Spanje is nu het eerste team dat de halve finales van het toernooi bereikt. Japan of Zweden wachten volgende week.

Spanje leek het grootste deel van de wedstrijd de controle te hebben, maar een late gelijkmaker in de reglementen leidde laat in Wellington tot een intens gevecht. Het was echter Baraloilo die in de 71e minuut in de wedstrijd kwam voor Alba Redondo, die uiteindelijk de impasse doorbrak en Spanje naar de overwinning stuwde.

Na twee opeenvolgende nederlagen van de Nederlandse aanvaller Lenneth Berenstein aan de andere kant van het veld, zorgde Baraloilo voor een pass langs de linkerkant van het veld en boorde behendig een schot met links vanaf de verre paal en in de eerste positie voor de 19-jarige -oud. Doelpunt WK.

Dat bezorgde Spanje een 2-1 voorsprong en kwam uiteindelijk tot een rally La Roja winnen.

Spanje kreeg al vroeg veel kansen, maar kwam niet tot scoren. Ze miste een aantal momenten in de eerste helft en liet er in de eerste paar seconden van de tweede helft nog een wegglippen. Maar uiteindelijk kreeg hij een pauze in de 81e minuut.

READ  Kijk Newcastle v Leeds Live TV - zaterdag's World Channel Listings

Stephanie van der Graagt ​​​​van Nederland werd opgeroepen voor een zeer duidelijke handbal die, na beoordeling, vastbesloten was om nauwelijks binnen het strafschopgebied te zijn bij de aanval van Spanje. Dit resulteerde in een strafschop voor Spanje.

Caldente trapte vervolgens de linkerpaal af en bezorgde Spanje uiteindelijk een 1-0 voorsprong.

Deze voorsprong hield geen stand en van der Graagt ​​herstelde zich volledig.

In de eerste minuut van de blessuretijd brak ze amper weg terwijl ze aan de leiding bleef en scoorde diep om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Het was haar tweede van het toernooi en zorgde voor een groot feest voor de Nederlanders.

Het doelpunt bracht Nederland nieuw leven in en dat ging de verlenging in. Terwijl Berenstein twee geweldige optredens had in de tweede verlenging, kwamen Spanje en Paralolo tot een rally om de overwinning veilig te stellen en het WK gaande te houden.

Spanje bereikte vorige week de kwartfinales na een dominante 5-1 overwinning op Zwitserland. Aitana Bonmati scoorde tweemaal in de eerste helft van die wedstrijd, waardoor ze voor het eerst in de geschiedenis van het team naar de kwartfinales werden gestuurd.

Nederland kwalificeerde zich voor de kwartfinales door Zuid-Afrika met 2-0 te verslaan in hun achtste finales. Jill Roard en Berenstein – die veel te zeggen hadden over het vroege vertrek van het Amerikaanse vrouwenelftal op het WK op donderdag – scoorden elk voor Nederland in de overwinning.

Spanje plaatst zich nu voor de halve finale, waar het volgende week tegen Japan of Zweden speelt. Japan heeft tot nu toe slechts één doelpunt toegestaan ​​op het WK en versloeg Noorwegen met 3-1 om door te gaan naar de kwartfinales. Zweden versloeg zondag de Verenigde Staten na strafschoppen.