Nederlandse mannen glippen Black Sticks voorbij, Duitsland wint van NZ-vrouwen

De Nederlandse mannen hielden hun hoop op de FIH Hockey Pro League levend, wonnen Nieuw-Zeeland met 3-2 en hielden het Amsterdamse publiek op het puntje van hun stoel. De vrouwen van Black Sticks speelden in de tweede helft vanaf het begin een inhaalslag tegen Duitsland. Ty Danas won met 3-1 en schoof op naar de vijfde plaats met nog vier wedstrijden te spelen voor Groot-Brittannië.

(Heren) Nederland vs Nieuw-Zeeland 3-2

Net als tegen wereldkampioen Duitsland namen de Black Sticks een verrassende voorsprong toen ze de eerste strafcorner van het toernooi kregen. Kane Russell stapte op en krulde het naar links van het doel om zijn kant vooraan te zetten. Russell zette vervolgens nog een strafcornerkans om om er twee van te maken. Dit keer raakte zijn slip het been van doelman Moritz Visser, maar het was niet genoeg om te voorkomen dat die de achterkant van het net vond.

Nederland trok in het derde kwart een doelpunt terug toen het felle schot van Justin Block vanuit de cirkel niet werd verwerkt door de Nieuw-Zeelandse verdedigers en in het doel kopte. Met nog tweeënhalve minuut te spelen kreeg Nederland een strafcornerkans. Het schot van Jasper Brinkman ketste in eerste instantie af van de loper.

Het was zwart die de laatste snik kreeg, waardoor de winnaar met nog vier seconden op de klok werd verslagen.

Koen Bijen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Ongelooflijk! We hebben er keihard voor gevochten. Ik denk dat we vandaag een aantal goede dingen hebben gedaan, Nieuw-Zeeland was erg goed met hun circulaire inzendingen en ze scoorden er veel doelpunten in, maar uiteindelijk ben ik heel blij dat we hebben gewonnen. Ik denk dat we het echt verdienden en we zijn nog steeds in de race om de Pro League te winnen, dus ik ben erg blij.

READ  Tijd voor weer een groot strandsuppletieproject in Nederland

(Vrouwen) Duitsland vs Nieuw-Zeeland 3-1

Nieuw-Zeeland slaagde er niet in de bal weg te werken na een vroege Duitse aanval. Hannah Granitsky onderschepte de bal en passte hem naar Nike Lorenz, die hem terug naar haar dreef en minder dan twee minuten later scoorde voor de opener van Duitsland.

The Black Sticks produceerden een sterke tweede helft. Ze vonden pariteit in het derde kwart toen Olivia Merry en Tyler Lench samenwerkten om de bal naar Hannah Cotter te voeren, die hem van rechts in het voorste doel tikte. Maar de Duitsers zorgden ervoor dat ze voor rust weer op voorsprong kwamen, met Sonja Zimmerman die uit een strafcorner knap de finish haalde.

Ty Danas scoorde hun derde toen Lena Michael de bal in de bovenkant van de D werkte en langs de blinde Kiwi-keeper Grace O’Hanlon schoof om er 3-1 van te maken.

Kira Horne werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was zeker niet makkelijk, maar we hebben geprobeerd veel dingen te verbeteren omdat we erg teleurgesteld waren na de 5-0 op vrijdag. [against the Netherlands]. Ik denk dat we het vandaag goed gedaan hebben. We hebben als team hard gevochten, dus we zijn erg blij met de overwinning.

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 25 juni 2023

Wagoner Hockey Stadion, Amstelveen (NED)

Uitslag: Heren Match 63

Nederland 3-2 Nieuw-Zeeland

Man van de wedstrijd: Goen Bigen (NED)

READ  Engeland neemt het in de herenfinale op tegen Nederland, na Duitsland te hebben verslagen in een shootout

Scheidsrechters: Jonas van’t Heck (NED), Xiaoying Liu (CHN), Annelize Rostron (RSA-Video)

Uitslag: Dames Match 63

Duitsland 3-1 Nieuw-Zeeland

Man van de wedstrijd: Kira Horn (GER)

Rechters: Gabriel Labet (ARG), Annelize Rostron (RSA-video) Irene Presenqui (ARG-video)