Nederland en Argentinië strijden om de trofee op de FIH Women’s Junior Hockey World Cup 2023.

Lausanne, Zwitserland: Nederland schoof door naar de finale van de FIH Women’s Junior World Cup 2023 na een eenzijdige overwinning op Engeland met 8-1. In de andere halve finale van de dag speelden Argentinië en België een thriller waarbij beide teams niet bereid waren op te geven. Later werd besloten dat Argentinië zou winnen via shootouts.

Laten we de twee kwalificatiewedstrijden en twee halve finales die vrijdag in Chili plaatsvonden eens nader bekijken.

Spanje versus Duitsland (Fulltime score: 1-2)

De strafcorner van Katarina Hyde bewees het verschil tussen de twee partijen toen Duitsland Spanje met 2-1 versloeg in een spannende ontmoeting. Duitsland begon positief aan de wedstrijd, waarbij Marie Fischer in het eerste kwart een waanzinnig velddoelpunt maakte.

Paula Jimenez probeerde Spanje met een strafbal weer in de wedstrijd te brengen, maar dat was niet genoeg, want Hyde zette nog geen minuut later een corner om en Duitsland stond op voorsprong. De finalisten van de afgelopen editie spelen vervolgens om de 5e-6e plaats.

“Na het hartverscheurende verlies tegen Engeland was het vandaag een zware strijd tegen Spanje, maar we hebben ons aan onze plannen gehouden en die goed uitgevoerd. “Zelfs als we ons niet kwalificeren voor de halve finales, kijken we ernaar uit om als vijfde te eindigen op het WK”, aldus toernooispeelster Katharina Hyde.

Australië versus Japan (Fulltime score: 1-0)

Tatum Stewart scoorde zijn vierde doelpunt en bezegelde de overwinning van Australië. Na acht strafcorners te hebben gemist, slaagden de Australische vrouwen er uiteindelijk in om in de 59e minuut een negende plaats om te zetten, wat een duel op de vijfde plaats opleverde tegen Duitsland.

READ  De groei in Nederland ligt op schema om dit kwartaal terug te keren naar het niveau van voor de crisis Snap

Terwijl Australië verschillende keren tot de oppositiekring doordrong, werd het stevig verdedigd door een Japanse verdediging, een van de sterkste in het toernooi.

Toernooispeelster Amy Lawton was tevreden met de uitkomst, maar zei dat het team met een video-onderzoeker aan de ontbrekende computers zou werken. “We zullen alles geven om Duitsland te verslaan in onze laatste wedstrijd”, besloot hij.

Nederland versus Engeland (Fulltime score: 8-1)

De Nederlandse vrouwen verpletterden de Engelse droom om voor het eerst deel te nemen aan de finale van het WK Junioren Dames met een 8-1 overwinning op Engeland. De wedstrijd leek niet op een halve finale, waarbij Nederland meer balbezit had en met regelmatige tussenpozen scoorde.

Trijntje Beljars, momenteel topscorer van het toernooi, toonde opnieuw zijn talent met twee spectaculaire velddoelpunten. Emma Reijnen (20′ en 53′) en Mickey Roberts (1′ en 46′) scoorden elk een doelpunt, terwijl Zip Dyck (17′) en Lili de Nooyger (35′) elk een doelpunt scoorden.

Man van de wedstrijd Zip Dick zei: “We zijn blij dat we ons opnieuw hebben gekwalificeerd voor de WK-finale. Vanaf de eerste minuut waren we vastbesloten om hard te spelen en daardoor wisten we acht doelpunten te maken. We zullen het simpel houden, want de finale verliep goed voor ons. Ik heb er vertrouwen in dat als we goed spelen volgens onze plannen, we opnieuw de trofee zullen winnen.

Argentinië versus België [Full-Time Score: 0-0 (Shootout Score: 3-1)]

De Argentijnse doelman Artola Mercedes levert een verbluffende prestatie toen ze België versloegen en de finale van het WK voor junioren bereikten! Na de reeks aanvallen en uitstekend hockey van vrijdagavond bleef de stand na 60 minuten 0-0.

READ  14 procent van de Nederlandse export bestaat uit online bestellingen

Paula Santamarina nam het eerste schot van Argentinië en het was tijd voor de shoot-outs. Argentinië zette de laatste drie shootouts om en België slaagde er niet in de eerste drie om te zetten, waardoor ze naar de finale gingen.

Kapitein Valentina Raboso, die Argentinië naar de finale leidde, werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Zondag staan ​​ze nu tegenover titelverdediger Nederland.

Om het schema van de komende wedstrijden te bekijken, Klik hier.