Indiase vrouwen verliezen met 1-3 van Nederland in de FIH Pro Hockey League

Bhubaneswar: India verloor zondag hun tweede wedstrijd op rij in de FIH Women's Pro League met een 3-1 nederlaag tegen nummer één van de wereld Nederland in het Kalinga Stadion.

De Nederlanders scoorden, Jeppe Janssen (3 en 34) en Faye van der Elst (21). Ondertussen scoorde Navneet Kaur in de 9e minuut het enige doelpunt voor India.

Eerder verloor de Indiase ploeg zaterdag in de openingswedstrijd van China met 1-2. Het siert hen dat de thuisploeg een veel betere prestatie neerzette dan in de opener, maar het resultaat was hetzelfde. India miste zes hoekschoppen, een gebied dat zorgen baarde.

De Indiase doelman Savita Punia werd vanaf het begin opgeroepen, omdat ze opeenvolgende schoten op haar eigen net redde. Kort daarna kreeg Nederland een penalty toegekend en Janssen, de topscorer van dit seizoen, krulde een schot in het midden van het doel en bezorgde Nederland een vroege voorsprong.

Nederland scoorde twee van de drie doelpunten via computers. Yibbi Jansen zette haar indrukwekkende vorm in de profcompetitie voort en opende in de derde minuut de score. Ze heeft negen doelpunten in vijf wedstrijden en is met haar landgenoten in de top zes topscorer.

India wist kort daarna via Navneet Kaur de gelijkmaker te maken, maar Nederland had daar geen enkele moeite mee. Een doelpunt in elk van de volgende twee kwartalen zorgde voor een 3-1 voorsprong, en Yepi had een derde aan haar naam kunnen toevoegen, maar haar krachtige schot vanaf de bovenkant van de cirkel kaatste terug op de paal.

READ  Schotland en Oostenrijk: hoe te kijken, welk kanaal, Hampden Park-ticketdetails, teamnieuws, aftraptijd