Het Spanje van Alexandrië versloeg Zweden van Kasparij's Nederland en Angeldal

Laia Alexandri was te zien in de 3-0 overwinning van Spanje op het Nederland van Kerstin Kasparij en plaatste zich daarmee voor de finale van de UEFA Women's Nations League.

En Door Philippa Angell Ze scoorde vrijdagmiddag in de 5-0 overwinning van Zweden in de UEFA Women's Nations League op Bosnië en Herzegovina.

Het was een zware avond voor Kasparij en zijn verdedigende maten, want ze kregen 22 pogingen te verduren van de Nederlandse WK-winnaars.

Ze verdedigden goed voordat Jenny Hermoso Spanje vier minuten voor rust op voorsprong zette en Aydana Bonmati vier minuten later de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde.

Door de derde plaats van Spanje was de wedstrijd buiten bereik van Oranje, met nog iets meer dan twintig minuten te spelen op Oana Batele.

Alexandri was gedurende de hele wedstrijd een vaste figuur in het hart van de Spaanse machinekamer, waardoor het voor Nederland moeilijk werd om ruimte te vinden tussen het middenveld en de verdedigingslinies.

Spanje neemt het in de finale op tegen Frankrijk, terwijl Kasparij en zijn nationale team het opnemen tegen Duitsland in de derde plaats van het toernooi.

De overwinning van Zweden eerder op de dag werd vanaf de aftrap in de Zweedse machinekamer verankerd door Manchester City-middenvelder Angel en het duurde niet lang voordat zijn nationale ploeg de leiding nam.

Madelen Janogy zette de bezoekers in de zesde minuut op voorsprong, voordat ze vlak voor rust de voorsprong van Zweden verdubbelde.

Angeldahl zette Bosnië in de 76e minuut op voorsprong, waardoor zijn eerste – de derde van Zweden – buiten bereik van de gastheren kwam.

READ  Everbridge verwerft een revolutionair nieuw octrooi voor openbare waarschuwingen voor technologie waarmee u automatisch optimale communicatiekanalen kunt selecteren en snel grote, zeer geselecteerde mensen kunt bereiken.

De treffer van Pauline Hammerdlund en een eigen doelpunt van Jelena Kvosterak in de laatste tien minuten kwamen aan weerszijden van de wissel van Angeldal, waar ze plaats maakte voor Barclays Women's Super League-landgenote Hannah Pennison.

Ze is niet de enige stadsspeler die vandaag voor haar nationale team uitkomt.

Voor Spanje, Laya Alexandri In de halve finale van de UEFA Women's Nations League met Nederland eindigen ze als zesde.

Kerstin Kabarij speelt voor Nederland tegen de Spaanse international.