Het Indiase herenhockeyteam verloor in de laatste wedstrijd van de Zuid-Afrika-tour met 1-5 van Nederland

Kaapstad: Het Indiase herenhockeyteam sloot hun tournee door Zuid-Afrika zondag in Kaapstad af met een 5-1-nederlaag tegen wereldnummer één Nederland. Abhishek scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd voor India in de 39e minuut, Jeb Janssen scoorde in de 10e en 28e minuut, Doku Telgenkamp in de 16e minuut, Jepp Heudemakers in de 21e minuut en Koen Beijen in de 35e minuut voor de Nederlandse ploeg.

De wedstrijd begon toen Nederland al vroeg op voorsprong kwam, want Jeb Janssen (10 min) scoorde in de 10e minuut en bezorgde zijn team de leiding. Ondanks herhaalde aanvallen was India er aan het eind van het eerste kwartaal niet in geslaagd het tekort te dekken.

Aan het begin van het tweede kwart verdubbelde Doku Telgenkamp in de 16e minuut de voorsprong, enkele minuten later scoorde Tjep Heudemakers (21 minuten) het derde doelpunt voor Nederland, waardoor de druk op India toenam. Jeb Jansen (28 minuten) scoorde laat in het tweede kwart, want Oranje ging met een 4-0 voorsprong de eerste helft in.

India ging in de tweede helft op zoek naar vroege doelpunten, maar Koen Beijen (35 minuten) kon opnieuw scoren voor Nederland. Abhishek (39 min) kreeg eindelijk het doelpunt terug voor India toen het derde kwartaal eindigde met een 1-5 achterstand voor India.

India toonde het laatste kwartier vastberadenheid, maar de Nederlandse verdediging bleef elk teken van aanval dwarsbomen. India bleef ook in het laatste kwart consistent in zijn verdediging en stond geen doelpunten meer toe van hun kant. De wedstrijd eindigde met een 5-1 voorsprong voor Nederland.

READ  Preview: PSV Eindhoven vs Monaco - voorspelling, teamnieuws, opstellingen

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'