Hercules-fans schakelen gigantisch Ajax uit in de Nederlandse beker

Het slechte seizoen van Ajax Amsterdam ging van kwaad tot erger nadat het land een van de grootste schokken uit zijn geschiedenis te verwerken kreeg met een 3-2 nederlaag tegen amateurclub USV Hercules uit de vierde divisie in de achtste finales van de Nederlandse Beker.

Met een 2-0 achterstand in Utrecht na 82 minuten leek Ajax zich toen te hebben gered Brian Proby Chuba Akpom scoorde late doelpunten om de stand gelijk te trekken.

Maar Hercules scoorde de winnaar via Mats Grotenberg in de derde minuut van de blessuretijd, nadat hun coach Rene van der Kooij zijn ploeg voor de wedstrijd een kans van 2 procent had gegeven om te winnen.

Ajax-coach John Van’t Schip, voormalig coach van Melbourne City in de Australische herencompetitie, heeft zijn ploeg nog nooit zo zien overgeven als nu. Australië Om de bruiloft van zijn zoon bij te wonen.

Het is de eerste keer dat Ajax in de Nederlandse beker verliest van een amateurteam. In de voorgaande 29 ontmoetingen scoorden ze minimaal vier doelpunten.

“Dit had niet mogen gebeuren”, zei Ajax-assistent-coach Michael Valcanis na het duel in de tweede ronde in Utrecht.

Hiermee wordt een turbulent seizoen voortgezet voor Ajax, dat op de vijfde plaats staat in de Eredivisie na hun slechtste seizoensstart sinds de komst van het betaald voetbal in de competitie. Holland In 1954.

De viervoudig Europees kampioen heeft al tien wedstrijden zonder overwinning op één podium gespeeld, de langste reeks zonder winst ooit, en staat 23 punten achter koploper PSV Eindhoven.

READ  Olympische Spelen: Blizzard zorgt voor chaos in Peking, Stephen Dubois wint brons, debuut Monopop

“We staan ​​voor een heel moeilijk seizoen”, zei Valkanis. “Maar we moeten doorgaan en alles op de rails krijgen.”