Frankie de Zhang zegt dat de Nederlandse stijl het beste bij mij past

Frankie de Zang vertelt over de verschillen tussen het spelen voor Barcelona en Nederland met 4-1 in de Nations League-wedstrijd tegen België op vrijdag.

De middenvelder, die deze zomer sterk in verband werd gebracht met een vertrek, was instrumenteel in de overwinning en nam de leiding voor de openingstreffer.

De opmerkingen van De Jong na de wedstrijd suggereren dat hij er niet in bleef slagen om indruk te maken voor Barca en speculaties over zijn toekomst.

“Ik speel hier heel anders dan bij Bara”, zei hij. “Ik denk dat het heel relevant voor me is. Ik wil de eerste speler zijn die de bal van de verdedigers krijgt.”

Ook de Nederlandse baas Louis van Gaal sprak na de wedstrijd en prees De Jong en Steven Bergwiz na de overwinning.

“Het is altijd een collectieve overwinning geweest. Er zijn betere spelers in het nest, het is zeker beter. Er zijn altijd sterren geweest, maar in deze wedstrijden zijn het weer Frankie de Jong en Steven Bergwijn. Hoe ze allebei speelden was ongelooflijk.”

“Als iedereen doet wat hij moet doen, hebben we één extra speler op elk niveau van het veld. Het heeft betrekking op de tegenstander – elke tegenstander speelt anders. Ik heb me ook aangepast met België. Ik heb mijn middenveld veranderd. En mijn middenveld won de wedstrijd van vandaag.

Het was een prachtige historische nacht voor Nederland, hun eerste overwinning op België sinds september 1997.

READ  Nederlanders geven groen licht aan Pfizer-scènes voor kinderen ouder dan 5 jaar

You May Also Like

About the Author: Rudie Bunskoek

'Webgeek. Wannabe-denker. Lezer. Freelance reisevangelist. Liefhebber van popcultuur. Gecertificeerde muziekwetenschapper.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.