FIFA Women’s World Cup: Nederland versloeg debutant Portugal met 1-0 in Groep E.

Dunedin (Nieuw-Zeeland), 23 juli (SocialNews.XYZ) De finalisten van 2019 bezegelden hun autoriteit door FIFA-debutanten Portugal met 1-0 te verslaan in hun Groep E-wedstrijd van de FIFA Women’s World Cup in Dunedin Stadium op zondag 23 juli (SocialNews.XYZ).

Een doelpunt in de eerste helft van verdediger Stephanie van der Graak was genoeg voor Nederland om vast te houden voor de overwinning op Portugal.

De overwinning bracht Nederland naar de tweede plaats in Groep E, met een voorsprong van verdedigend wereldkampioen USA op doelsaldo.

Het doelpunt van Stephanie van der Gracht in de 13e minuut was het allereerste WK-doelpunt van Australië en Nieuw-Zeeland.

In de 13e minuut vond een hoekschop van Sherida Spitze de achterkant van het net met Stefani’s krachtige kopbal vanaf de rand van het zestienmetergebied toen Nederland aan hun doorbraak begon.

Jill Roord stond in buitenspelpositie en werd aanvankelijk afgekeurd voor buitenspel, maar na een VAR-review werd geoordeeld dat ze zich niet met het spel had bemoeid.

Portugal kreeg geen enkel schot voor rust en de tweede helft begon net als de eerste helft. Een geweldige redding van de Portugese doelman Ines Periara was nodig om Daniel van de Dong buiten te houden. De Nederlandse aanvaller Lyneth Bierenstein werd op dezelfde manier opgeroepen nadat ze ruimte had gevonden om te draaien en te schieten.

Portugal’s beste kans van de wedstrijd kwam in de laatste 10 minuten van de normale speeltijd, toen invaller Fatima Pinto ruimte vond in het Nederlandse strafschopgebied en Daphne van Domselaar door haar handpalmen prikte.

READ  Digitale Euro krijgt steun van Koningin Máxima der Nederlanden

Maar uiteindelijk behaalde het Nederlands team een ​​nipte overwinning door 3 punten te pakken.