Dutch Day-vieringen zoals Nederland dubbel claimt in Amsterdam

Nadat ze een dag eerder de FIH Hockey Pro League-titel hadden binnengehaald, leverden de Nederlandse vrouwen tegen Nieuw-Zeeland opnieuw een indrukwekkende prestatie met een 7-1-overwinning. De ontmoeting leverde 250 runs opE Na een hattrick voor Margot von Geffen en de wedstrijd kreeg het thuispubliek nog meer te vieren toen het team de FIH Hockey Pro League-trofee in ontvangst mocht nemen. Later op de avond zetten hun mannelijke tegenhangers hun zoektocht naar een Nederlandse dubbel voort en versloeg Duitsland met 2-0 om ervoor te zorgen dat ze in de jacht blijven om Groot-Brittannië in te halen aan de tafel. België en Spanje zijn naast GB en Nederland de andere herenteams.

(Vrouwen) Nederland vs Nieuw-Zeeland 7-1

De pas gekroonde kampioenen hadden een veer onder hun voeten, want ze verspilden geen tijd om de grasmat op te gaan en zichzelf op het wedstrijdformulier te krijgen. Twee minuten later stonden ze met 1-0 voor nadat Yippee Johnson een strafcorner binnenboorde die beloond werd. Nederland had veel ruimte op het middenveld, waardoor Luna Fook gemakkelijk richting doel kon rennen voordat San de Waard in de cirkel hun tweede beste finish toevoegde.

De Vaart sloeg drie minuten later opnieuw toe toen Jusje Burke de bal in de cirkel kopte in de derde inning van de thuisploeg. The Black Sticks slaagden erin het tij te keren in het tweede kwartaal – ze stonden nog steeds onder enorme druk, maar kregen voor de rust niet nog een doelpunt tegen.

Nieuw-Zeeland kreeg een strafslag 15 seconden in het derde kwart en Olivia Merry maakte geen fout om er een terug te klauwen voor haar kant. Maar een snelle pass van Felice Albers naar Elsemic Jandee zorgde ervoor dat de 22-jarige zijn eerste senior internationale doelpunt scoorde en de Nederlandse score op vier bracht. Frédérique Matla voegde er drie minuten later nog een toe, met een behendige afbuiging voor het doel voordat Jandee zijn tweede scoorde nadat hij de bal van Burke had ontvangen.

READ  Dertien gevallen van de Omicron Covit-19-variant geconstateerd in Nederland

Een verdedigende fout bood Matla een gouden kans, die in zijn tweede wedstrijd een complete 7-1 overwinning behaalde.

Xen de Ward werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het was geweldig. Een vol stadion is altijd geweldig, en als het in je eigen stad is, is het geweldig… Ik denk dat dit ons beste zal zijn. [performance] Maar ik denk dat de gaten enorm zijn en dat is wat we willen, dus daar hebben we vandaag van geprofiteerd.

(Heren) Nederland vs Duitsland 2-0

De Duitsers creëerden de betere van de vroege kansen, maar een verdedigende fout kostte hen toen Oranje de bal omdraaide en Zip Janssen de bal binnenspeelde voor opener Thierry Brinkmann.

Janssen schoot na de rust in de tweede strafcorner van Nederland en krulde die rechts van het doel.

Met nog maar twee en een halve minuut te gaan in het derde kwart kreeg Duitsland een strafslag toegekend. Maar het eerste doelpunt werd hen geweigerd toen Tim Herzbruch de lat raakte.

Nederland kreeg een eigen slag toen Bijen Koen werd neergehaald door de Duitse keeper Alexander Stadler, maar Stadler verzilverde zichzelf door een poging van Thijs van Dam te redden. Duitsland gooide in de laatste minuten van de wedstrijd alles op de thuisploeg, maar Oranje hield stand voor een 2-0 zege.

Lars Falk werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en zei: “Het is geweldig, er hangt een fantastische sfeer in onze woonplaats, dus het is een geweldig gevoel. We zijn in een race [for the FIH Hockey Pro League title] Dus dat was geweldig.”

READ  Frankrijk kwalificeerde zich voor Euro 2024 na het verslaan van het Mbappé-duo in Nederland

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Pro League – 27 juni 2023

Wagoner Hockey Stadion, Amstelveen (NED)

Uitslag: Dames Match 65

Nederland 7-1 Nieuw-Zeeland

Atleet: Xen de Ward (NED)

Scheidsrechters: Jonas van’t Heck (NED), Xiaoying Liu (CHN), Irene Presenqui (ARG-Video)

Uitslag: Heren Match 65

Nederland 2-0 Duitsland

Atleet: Lars Falk (NED)

Rechters: Gabriel Labette (ARG), Irene Bresenky (ARG), Xiaoying Liu (CHN-Video)