Doelpunten gescoord in elke WK-finale

TEMPO.COEn de Jakarta Argentinië won de wereldtitel in de FIFA-finale wereldbeker De wedstrijd tegen Frankrijk op zondag na de strafschoppentelling ging tijdens de verlenging verder dan 4-2 toen de twee teams de eerste 90 minuten durende wedstrijd met 3-3 eindigden.

Dit is de derde keer dat Argentinië de beker heeft gewonnen en ze hebben nu Frankrijk en Uruguay ingehaald wat betreft totale WK-prestaties, waarbij de laatste twee twee keer wereldtitels hebben gewonnen.

Brazilië blijft de ranglijst leiden door 5 keer de prestigieuze voetbaltrofee in de wacht te slepen, gevolgd door Duitsland met 4 titels en Italië evenaart Duitsland met 4 overwinningen. Ondertussen combineerden Engeland en Spanje individuele overwinningen met respect.

Door te verliezen van Argentinië, slaagde Frankrijk er helaas niet in het derde land te zijn dat het kon verdedigen wereldbeker bijnaam. Deze statistiek wordt ook gehouden in Italië (1934 en 1938) en Brazilië (1958 en 1962).

Het volgende is een lijst met doelpunten die tijdens elk WK in de geschiedenis van de sport zijn gescoord:

WK 1930: Uruguay 4-2 Argentinië

WK 1934: Italië 2-1 Tsjechoslowakije

WK 1938: Italië 4-2 Hongarije