De Nederlandse vrouwen boekten de overwinning tegen China, terwijl Australië de VS versloeg

Titelverdediger Nederland boekt opnieuw een overwinning nu de FIH Hockey Pro League-actie wordt hervat. Bhubaneswar, India op dinsdag.

Ze werden echter helemaal onder druk gezet door een steeds beter wordende Chinese ploeg om hun 3-1 overwinning te behalen

In de tweede wedstrijd van de dag domineerde Australië de VS en versloeg de Amerikanen met 3-0 om terug te keren naar de overwinning.

(Dames) China 1 – 3 Nederland

Nederland had het moeilijk in de eerste helft, maar wist een goede Chinese ploeg met 3-1 te verslaan. Beide ploegen kregen de hele wedstrijd kansen om te scoren. Maar nadat China herhaaldelijk het Nederlandse centrumkanaal was binnengedrongen en hun plannen in de eerste helft briljant had uitgevoerd, voorkwam China gemiste kansen. Zhang Jiaqi slaagde er in het tweede kwart echter in om China op voorsprong te zetten, door de bal behendig vanaf zijn omgekeerde stick voor de doelman te tikken. Maar Freak Moss maakte gelijk voor de Nederlander, draaide aan zijn achteruit en leverde een perfecte slag af. Marijn Wien zette Nederland vervolgens na 25 minuten op voorsprong. China bleef hockey spelen, maar stond bij rust met 2-1 achter.

Nederland verscherpte het middenkanaal in de tweede helft en nam meer controle over, waarbij Moss hen een buffer van twee doelpunten gaf voordat de Nederlanders enige strafcornerkansen kregen, maar daarna konden ze niet meer scoren uit hun eigen drie.

Freak Moss uit Nederland werd uitgeroepen tot Man of the Match Terugkijkend op de uitdagende wedstrijd: ‘Ik denk dat het een goede wedstrijd was, dus we zijn blij met de overwinning. Ik denk dat op het moment dat we echt begonnen te passen en echt vooruitgang te boeken, de doelpunten kwamen. We hadden nog veel meer kansen, maar Ik denk dat het vandaag wel goed was.

READ  Zimbabwe Women vs Holland Women XI's, Stadionrapport, Weersvoorspelling, Wedstrijdvoorspellingen en Live Stream Details

(Vrouwen) VS 0 – 3 Australië

Australië versloeg de VS in de eerste helft van hun 3-0 overwinning. Stephanie Kershaw breidde die voorsprong uit in het tweede kwart en vocht om balbezit tegen een groep verdedigers voordat ze een zuiver schot kreeg voor een 2-0 voorsprong tijdens de rust.

De Verenigde Staten hadden het beste van de tweede helft, maar Australië hield stand op de derde plaats, waarbij Grace Stewart een schitterende afbuiging boven het hoofd van de doelman maakte. De Hawkeyes kregen één groene en twee gele kaarten in het laatste kwart en werden teruggebracht tot negen man met nog zeven minuten te gaan en kregen een strafbal te verwerken, maar de VS slaagden er niet in enig voordeel te behalen toen de klok afliep.

De Australische Alice Arnott werd gekozen tot man van de wedstrijd En blij om weer te kunnen winnen: “Ik denk niet dat we zo wilden beginnen aan de laatste wedstrijd tegen China, maar ik denk dat het een goede reactie van ons was, dus je moet blij zijn. met dat.”

Armband is de hoogste scorer

Om de productieve doelpuntenmakers gedurende het seizoen te eren, heeft FIH de Topscorersarmband geïntroduceerd, die wordt gedragen door de leidende doelpuntenmakers in zowel de heren- als de damescompetities van het huidige seizoen, als visueel symbool voor de fans. Spelers moeten het met trots dragen en na de wedstrijd matchen.

Huidige topscorers:

Vrouwen – Yippi Johnson (NED) (9 doelpunten)

Mannen – Thierry Brinkman (NED), Thomas Domin (ARG), Sam Ward (GBR), Struan Walker (GBR), Terence Peters (2 doelpunten)

READ  Van Nederland tot Bulgarije, beelden van het hoogtepunt van het communisme | Cultuur

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Hockey Pro League – 6 februari 2024

Kalinga Hockeystadion, Bhubaneswar, India (IND)

Resultaat: Wedstrijd 11 (W)

China 1 – 3 Nederland

Man van de wedstrijd: Freak Moss (NED)

Scheidsrechters: Kelly Hudson (NZL), Jack Newman (AUS), Ravi Abarvandan (MAS-Video)

Resultaat: Wedstrijd 12 (W)

VS 0 – 3 Australië

Man van de wedstrijd: Alice Arnott (Australië)

Scheidsrechters: Xiaoying Liu (CHN), James Ungles (AUS), Kelly Hudson (NZL-Video)