De drie belangrijkste beslissingen die Sarina Wigman met de Engelse coach nam in het licht van het Alessia Russo-dilemma

Lucy Bronze en Lauren Hemp scoorden vrijdag in de 2-1 overwinning van de Lions op Schotland, toen de Europese kampioenen van Sarina Wegman de perfecte start maakten van hun Nations League-campagne.

Sarina Wegman hoopt haar team naar de finale van de UEFA Nations League te leiden

Engeland neemt deel aan de UEFA Women’s Nations League.

Lucy Bronze en Lauren Hemp scoorden toen de Lionesses Schotland vrijdag met 2-1 versloegen in Sunderland, toen de Europese kampioenen van Sarina Wegman een winnende start maakten in de nieuwe competitie. De Schotten waren gedurende lange periodes van de tweede helft beter en zonder Mary Earps en het doelpunt zouden ze op gelijke hoogte zijn geëindigd.

In plaats daarvan haalden de WK-finalisten het maximale aantal punten uit hun openingswedstrijd en hebben ze nu de kans om de controle over een stoer uitziende Groep A1 over te nemen. Vervolgens reizen ze naar Nederland, voormalig WK-runner-up en het voormalige team van Sarina Wegman.

Maar Oranje is een gewond dier na vrijdag een verrassende nederlaag in België. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel totdat invaller Yasina Bloom in de 93e minuut een doelpunt scoorde en de Nederlanders in roes achterliet.

Het was een resultaat dat de essentie van de UEFA Nations League samenvatte: spannende, competitieve internationale wedstrijden met het vermogen om te verrassen. Maar dit betekent dat Nederland wanhopig zal zijn om een ​​resultaat te behalen tegen de Leeuwinnen om in de race naar de finale van het toernooi te blijven.

Dit zijn de grote beslissingen waarmee Sarina Wegman wordt geconfronteerd voorafgaand aan de grote krachtmeting in Utrecht.

READ  Matildas dreigt de kostbare fout van Sociros te herhalen, waarschuwt Despotovsky

Komt Alessia Russo terug?

Nadat ze het grootste deel van het WK als vleugelverdediger hadden doorgebracht, konden de Engelse fans Rachel Daly eindelijk zien als hun internationale nummer 9 tegen Schotland. De Aston Villa-ster liet zien hoe ze vorig seizoen in 22 wedstrijden 22 doelpunten wist te maken met een levendig optreden dat de hele nacht voor problemen zorgde voor de verdediging van de bezoekers.

Zonder het buitenspel van Chloe Kelly zou Daly halverwege de eerste helft de impasse hebben doorbroken met een krachtige kopbal. Later koos ze Hemp uit met een perfecte voorzet voor het tweede doelpunt van Engeland in een allround prestatie.