De Argentijnse strafschoppenkampioen bekritiseert de Nederlandse scheidsrechter en coach na het winnen van de FIFA World Cup

Emiliano Martinez trok zijn korte broek aan en voerde een dans uit voor de Argentijnse fans.

Opnieuw was de Argentijnse doelman de ster van de strafschoppenreeks van zijn land, dit keer op het WK.

Martinez redde strafschoppen van Virgil van Dijk en Stephen Burgess In de 4-3 penalty shootout overwinning op Nederland in de kwartfinales op zaterdag (Nieuw-Zeelandse tijd)nadat de wedstrijd na verlenging in 2-2 eindigde.

“Ik kon de jongens niet helpen met een redding in de eerste 90 minuten, maar daar moest ik ze helpen”, zei Martinez.

Voordat de shootout begon, keek Martínez naar de Argentijnse fans achter hem en gaf ze zweepslagen. Het lawaai was oorverdovend in het Lusail Stadium toen de Nederlandse spelers strafschoppen namen.

Toen Bergès aan de beurt was, nam Martínez de bal af van de Nederlandse invaller om hem af te leiden.

Martinez redde vervolgens en deed een mal.

Doelman Emiliano Martinez was de held van Argentinië in de overwinning op Nederland in de kwartfinale van het WK.

Natasha Pisarenko/AP

“Godzijdank heb ik er twee gered, ik had er meer kunnen redden”, zei Martinez, die op de grond viel nadat Lautaro Martinez de winnende penalty trapte voordat hij overeind kwam en naar de bank rende om zijn tegenstanders te beledigen.

Veel van zijn weerhaken waren mogelijk gericht aan de Nederlandse coach Louis van Gaal, die voor de wedstrijd sprak over hoe zeker hij was dat zijn team zou winnen als het tot penalty’s zou leiden.

Martinez zei dat hij een screenshot van de woorden van Van Gaal had genomen en naar zijn psychiater had gestuurd.

READ  Bekijk onze beste fantasy-keuzes, XI's en Pitch-speelrapport

“Het ontstak het dynamiet,” zei Martinez.

“In het voetbal heb ik geleerd dat mensen op het veld praten. Ze zeiden veel domme dingen voor de wedstrijd… Het heeft me sterker gemaakt.”

De woorden van de Nederlandse coach Louis van Gaal voorafgaand aan de wedstrijd brachten de Argentijnse doelman Emiliano Martinez in vuur en vlam.

Robert Cianflun / Getty-afbeeldingen

Over Van Gaal in het bijzonder gesproken, zei Martinez: “Ik denk dat hij zijn mond moet houden.”

Martinez stopte daar niet. Hij bekritiseerde ook het optreden van de Spaanse scheidsrechter, Antonio Mateo, die zei dat hij “alles aan Nederland gaf”.

“Hij gaf 10 minuten (blessuretijd) zonder reden, hij gaf ze twee of drie keer vrije trappen buiten het strafschopgebied”, zei Martinez. “Hij wilde gewoon dat ze scoorden. Dat is het eigenlijk.”

“Ik hoop dat we dat oordeel niet meer hebben. Het heeft geen zin.”

Het is niet de eerste keer dat hij Argentinië naar een strafschoppenserie leidt.

In de halve finale van de Copa America vorig jaar koos de doelman van Aston Villa voor een onorthodoxe en controversiële strategie voordat hij schoten van Davinson Sanchez, Yerry Mina en Edwin Cardona stopte toen Argentinië met 3-2 won na strafschoppen.

Terwijl de Colombiaanse spelers zich voorbereidden om hun kick te nemen, confronteerde de 30-jarige Martinez hen.

“Het spijt me, maar ik ga je tegenhouden, broer,” schreeuwde Martinez voordat hij werd gered van Sanchez.

Toen zei hij tegen Mina: “Je lacht omdat je zenuwachtig bent.” “Ik ken jou.”

Argentinië versloeg vervolgens Brazilië in de finale, waarmee een einde kwam aan een wachttijd van 28 jaar om een ​​grote titel te winnen.

READ  Frankrijk ontsnapt aan de paniek van Ierland en Nederland overwint Gibraltar