Frankrijk ontsnapt aan de paniek van Ierland en Nederland overwint Gibraltar

Frankrijk versloeg Ierland maandag met 1-0 in Dublin om zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor Euro 2024 te winnen, terwijl Nederland Gibraltar met 3-0 versloeg.

Rechtsback Benjamin Pavard dook binnen met nog een halfuur te gaan op Lansdowne Road voor twee geweldige reddingen van Mike Mignan in de laatste twee minuten.

Met nog 30 seconden te spelen in Dublin glipte Maignan van AC Milan, die voormalig aanvoerder Hugo Lloris opvolgde als doelman van Les Pleus, langs de paniekerige kopbal van teamgenoot Jules Conde.

Uit de resulterende hoekschop redde Maignan de huid van de bezoeker toen hij een soortgelijke redding maakte van de krachtige poging van Nathan Collins.

“Mike’s pauze stelde ons in staat om in de wedstrijd te blijven en de nul te claimen, dus ik zou zeggen dat hij de man van de wedstrijd is”, vertelde Pavard van Bayern aan TF1 TV.

“Ik had de kans om te spelen, het is me gelukt en ik heb gescoord, ook al is het belangrijkste doel van de verdediger om goed te verdedigen”, voegde hij eraan toe.

In Rotterdam scoorde Manchester City-verdediger Nathan Ake twee keer in iets meer dan een half uur toen Nederland de 10-man, 200e gerangschikte Gibraltar op de FIFA-ranglijst versloeg.

Atletico Madrid-spits Memphis Depay opende de score in de eerste helft met een krachtige kopbal voordat veteraan Liam Walker aan de andere kant van de rust een rode kaart kreeg.

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk klaagde over het gebrek aan doelpunten in de Kuip van zijn ploeg, die vrijdag zwaar verloor van Frankrijk in hun Groep B-opener op vrijdag.

READ  Canadese mannen staan ​​in juni in Rotterdam in een vriendschappelijke voetbalwedstrijd in Rotterdam op de zesde plaats - Winnipeg Free Press

“Je maakt drie doelpunten, maar je moet er nog veel meer maken”, aldus Van Dijk.

Hij voegde eraan toe: “Dit is een spel waarbij het moeilijk is om het goed te doen. Je moet als het ware met 10-0 winnen.”

Grigorich “Rollcoaster”

In groep F herstelde Zweden zich van hun zware openingsnederlaag tegen België door Azerbeidzjan met 5-0 te verslaan in Solna.

Emil Forsberg, Victor Giocres, Jesper Karlsson en Anthony Ilanga scoorden voor de gastheren en Bahloul Mostafazadeh scoorde een eigen doelpunt.

Oostenrijk vermeed thuis een opstootje door Estland met 2-1 te verslaan, ondanks een achterstand na 25 minuten met een poging van Rauno Sabinen.

Florian Kainz, de buitenspeler van Keulen, opende 22 minuten voor aanvang zijn rekening voor zijn land, voordat Michael Gregoric twee minuten voor tijd de return rondde.

David Alaba van Real Madrid kwam 46 minuten nadat Gregoric in de eerste helft een penalty miste van de bank.

“Ik ben de achtbaanritten beu”, vertelde Gregorych aan ORF-stations.

“Ik moet mijn excuses aanbieden aan het team dat ze zich zo lang zorgen hebben gemaakt”, voegde hij eraan toe.

De verbluffende vrije trap van Dominic Zuboszlai zette Hongarije op koers naar een 3-0 overwinning op Bulgarije toen ze aan hun medische campagne begonnen.

Elders in Groep G was de steun van Dusan Vlahovic meer dan genoeg, want Servië versloeg Montenegro met 2-0 in slechts hun derde ontmoeting sinds Montenegro de onafhankelijkheid uitriep in 2006.

READ  Soccer-Blind neemt risico's om zich voor te bereiden op Euro 2020

En in Groep E werd Tsjechië met 0-0 gehouden door het eenvoudige Moldavië toen Karol Swiderski zijn negende doelpunt scoorde in 21 interlands toen Polen Albanië met 1-0 versloeg na vrijdag te hebben verloren van Tsjechië.

Op dinsdag is het de keuze van de banden in groep A, aangezien Spanje naar Schotland gaat met het volgende internationale venster in juni.