Celtic zakt in elkaar na nederlaag in de Europese Jeugdliga bij Feyenoord, terwijl Nederlanders Hoops-kinderen een lesje leren in het optrekken van het Europese gordijn

Celtic Onder-19 verloor met 3-0 van Feyenoord op het Sportcomplex Varkenord in Rotterdam.

Doelpunten van Jeffero Reid, Jayden Storey en Anthony Milambo zorgden ervoor dat de ploeg van Stephen McManus de eerste ronde afsloot met genoeg om over na te denken. De gastheren begonnen beter aan de wedstrijd, omdat ze het grootste deel van de bal onder controle hadden. Hoops-schot-stopper Kai McLean werd vervolgens tot een redding van dichtbij gedwongen voordat de jonge spelers van Celtic oud begonnen te worden naarmate de eerste helft vorderde. Het was echter Feyenoord dat vijf minuten voor rust de score opende via Reid. Het Nederlands team verdubbelde in de tweede helft snel de voorsprong met een prachtig schot van Slori langs McLean.

Kort voor het uur gingen er drie minuten voorbij zonder reactie toen Anthony Milambo met een slimme treffer in de benedenhoek scoorde. De teams voerden met terugwerkende kracht gedurende de tweede helft een groot aantal wijzigingen door, hoewel er geen doelpunten meer werden gescoord.

Celtic moest uiteindelijk af en toe schaduwen achtervolgen, en ondanks de aanwezigheid van gamechangers als Rocco Fata op het veld slaagden ze er niet in om veel duidelijke kansen te scoren, terwijl de verdediging van Feyenoord standvastig richting de overwinning stond.

De twee topploegen zullen het vanavond tegen elkaar opnemen in hun Champions League Groep E-opener en Celtic-baas Brendan Rodgers zal bidden dat zijn eerste elftal Nederland met een positiever resultaat kan verlaten.