Arbaaz scoort een late gelijkmaker voor Pakistan tegen Nederland – Sport

KUALA LUMPUR: Arbaaz Ahmed scoorde vijf minuten voor tijd een penalty toen Pakistan terugkwam van 2-0 en woensdag met 3-3 gelijk speelde tegen Nederland in de openingswedstrijd van de FIH Junior World Cup.

Oranje stond tijdens de rust met 2-0 voor in de wedstrijd in Groep D in het Malaysian National Hockey Stadium; Boris Ardenburg en Casper van der Veen scoorden respectievelijk twee velddoelpunten in de 21e en 30e minuut.

Maar het velddoelpunt van Arshad Liaquat, twee minuten in de tweede helft, halveerde de achterstand voordat Sufyan Khan vier minuten later een strafschop omzette om de wedstrijd gelijk te maken.

Nederland kwam weer op voorsprong toen Olivier Hortensius in de 47e minuut een velddoelpunt scoorde, maar Arbaaz pakte uit een strafschop een punt voor Pakistan.

De Pakistaanse bondscoach Roelant Oltmans zei tegen verslaggevers tijdens een persconferentie: “Dat had ik niet verwacht. Eerlijk gezegd begonnen we de wedstrijd met fouten en ik denk dat iedereen in de wereld verrast was door het gelijkspel daarmee.”

“Ik ken de kwaliteit van mijn teamspelers, maar ik weet ook dat mijn team niet consistent is in elk toernooi. Zoals jullie kunnen zien in de wedstrijd van vandaag, had het team een ​​aantal hoogtepunten en maakte het ook veel fouten. Als we daarna consistent blijven, zal ik Ik denk dat we het de volgende wedstrijd beter kunnen doen.

Pakistan speelt donderdag in zijn tweede groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Nieuw-Zeeland verloor woensdag in de openingswedstrijd met 4-0 van België. De Belgen scoorden via een strafschop van Hugo Labouchere (18e), een velddoelpunt van Jacques Labouchere (18e), een velddoelpunt van Louis DePelsiere (21e) en een velddoelpunt van Thomas Krolls (34e).