Kapitein Michael Forbes zegt dat de toegang van het Noord-Ierse Onder-19-team tot de elitekwalificaties voor Euro 2023 een nieuw niveau is.

De Noord-Ierse selectie onder de 19 geniet van de glorie van de kwalificatie voor de eliteronde van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2023.

De zonen van Errard Little vierden dinsdagavond een 2-0 overwinning op Moldavië, waarmee ze het land voor het eerst sinds 2016 naar het elitepodium stuwden en daarmee het vijfde reekshoofd Nederland in het proces uitschakelden.

Er heerste verwarring aan het einde van het vierteam Groep 13 mini-toernooi in Nederland, omdat Noord-Ierland dacht dat ze een derde doelpunt nodig hadden om zich te kwalificeren, maar het resultaat was goed genoeg om de tweede plaats in de groep veilig te stellen en hun hoop op het Europees kampioenschap levend te houden .

De Little Boys presteerden met doelpunten beter dan Nederland op de tweede plaats in de poule.

Noord-Ierland speelde in de eerste wedstrijd 2-2 gelijk met koploper Slovenië, waarna het zonder doelpunten gelijk speelde met Nederland.

Slovenië en Nederland stonden in hun laatste wedstrijd met 0-0 gelijk, waardoor Noord-Ierland en Nederland met een doelsaldo van twee plus twee achterbleven.

Callum Marshall van West Ham en Glenavon ace Connor Scannell maakten de doelpunten op Sportpark Marsdijk in Assen.

Trotse aanvoerder Michael Forbes zei: “We begonnen goed, maar voelden ons toen goed. We kregen een beetje te horen in de eerste helft en zodra Callum het eerste doelpunt scoorde, werden we uitgeschakeld. We wisten dat winnen ons een kans zou geven om ons te kwalificeren. maar we dachten dat we moesten scoren.Een derde doelpunt zodat we ons konden kwalificeren, dus we schoten de bal zo snel mogelijk naar voren.

READ  Rugby droom van Amerikaanse expansie

“Het derde doelpunt kwam niet en we dachten dat we ons niet kwalificeerden. Iemand, misschien een ouder, zei dat we door doelsaldo gingen en iedereen werd gek.

“We gingen van laag naar heel hoog en dat was een van de beste gevoelens ooit.”

En topscorer Scannell voegde toe: “Ik was sprakeloos toen we passeerden, de kwalificatie met al je teamgenoten was ongelooflijk.”

De vrolijke Little Chief zei: “We praten over trots en passie om de trui te dragen en wie ze vertegenwoordigen. De spelers zijn zo professioneel geweest en om de vreugde in de jonge spelers te zien is een trots moment voor mij en de technische staf, het heeft fantastisch geweest.”

In de UEFA Youth League-wedstrijd van gisteravond op The Showgrounds versloeg het team van Coleraine U19 FK Pobeda uit Noord-Macedonië met 3-2.

Jack Button bezorgde Coleraine een vroege voorsprong, maar Philip Todorowski scoorde tweemaal voor de bezoekers.

Andrew Stenson maakte er 2-2 van in 52 minuten en een kopbal van Reese Watton in de 59e minuut zorgde voor het voordeel na de heenwedstrijd met een kopbal van Reese Watton.