10-8 overwinning op Nederland op de US Women's Open in Doha

Doha, Qatar – 4 februari – Het Amerikaanse nationale damesteam opende de Wereldkampioenschappen zwemmen 2024 met een 10-8 overwinning op Nederland in Groep A. Rachel Fataal Hij werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en scoorde twee doelpunten in de overwinning. Ze assisteerde in het aanvallende einde Tara Prentice En Jordanië Raney Hij scoorde beide doelpunten tegelijkertijd Ashley Johnson Zes reddingen toegevoegd in netto. Team USA komt dinsdag weer in actie, wanneer ze het om 12.30 uur en 09.30 uur tegen Brazilië opnemen. Livestreaming is beschikbaar via Peacock Klik hier (Abonnement vereist) met live statistieken van Total Water Polo Klik hier. Omega Timing biedt officiële post-game statistieken en hun resultaten kunnen hier worden geraadpleegd Klik hier.

Oranje won de eerste wedstrijd met 1-0 in een nieuwe heen-en-weer strijd tussen de VS en Nederland op het Wereldkampioenschap. Ryan Nieuwshull Even later kwam Nederland halverwege de openingsperiode weer op voorsprong bij het volgende balbezit. Team USA scoorde Fatal en de volgende twee doelpunten Emily Ausmus scoorde om na één doelpunt een 3-2 voorsprong veilig te stellen. De aanval bleef in de tweede periode klikken Maddy Musselman Fatal vond de kooi en breidde de voorsprong uit naar 5-2 met 3:54 over in de helft. Nadat Nederland twee keer op rij had gescoord, maakte Rane de stand op 6-4 met nog 1:21 over op de powerplay. Nederland had het laatste woord, want Simone van de Kraats scoorde één van haar vier doelpunten op de dag en bracht de stand bij rust op 6-5.

READ  Accenture neemt de activiteiten van Centia in Nederland, België en Bulgarije over

De VS versloegen Nederland met 3-1 in het derde kwartaal. Prentiss en Raney openden de score en bouwden een voorsprong van 8-5 op. Nederland scoorde al bijna vijf minuten na een powerplay, maar Team USA stond klaar om te reageren. Een paar minuten later was het zo Maggie Steffens Scoorde 6×5 voor een 9-6 voorsprong op weg naar de vierde. Na een puntloze eerste helft van de vierde zette Prentiss zijn tweede van de dag om en nam een ​​10-6 voorsprong met nog 3:46 te gaan. Nederland leek een rally te willen organiseren, maar kon slechts twee doelpunten terugkrijgen en kwam niet dichterbij dan 10-8 toen Team USA naar de overwinning reed.

De VS ging 5/8 op powerplays zonder dat er strafschoppen werden genomen, Nederland ging 4/9 op powerplays en 1/1 op strafschoppen.