WK Hockey: Nederland versloeg Nieuw-Zeeland, Australië speelde met 3-3 gelijk tegen Argentinië.

Drievoudig kampioen Australië en zwaargewicht Argentinië speelden maandag met 3-3 gelijk tijdens de FIH Men’s World Cup of Hockey.

Jeremy Hayward uit Australië benutte in de negende minuut een kans op een strafcorner.

Peel Daniel schoot vervolgens Australië op voorsprong, maar Argentinië kwam terug in de wedstrijd met Casella Maico’s slag van 32 minuten.

Na een hele avond inhalen kwam Argentinië voor het eerst op voorsprong in de 48e minuut toen Ferrero Martin scoorde.

Ze leken op koers om alle drie de aangeboden punten te pakken, maar Gowers Blake scoorde in de slotminuten voor Australië toen de twee partijen de punten verdeelden.

In een andere Poule A-wedstrijd zette Charlotte Victor twee strafcorners om om Frankrijk te helpen Zuid-Afrika met 2-1 te verslaan.

Het enige doelpunt van Zuid-Afrika kwam van de stick van Beauchamp Connor toen hij in de 15e minuut een strafcorner benutte.

In Groep ‘C’ in Rourkela versloeg drievoudig kampioen Nederland Nieuw-Zeeland met 4-0 terwijl Maleisië Chili versloeg met 3-2.

Brinkman Thierry scoorde twee velddoelpunten in het eerste kwart, terwijl Bijen Kone en Hodemakers Djeb er nog twee toevoegden om Nederland dichter bij de kwartfinale te helpen.

Eerder, in de openingswedstrijd van de dag, scoorden Rahim Razi, Hamzani Ashran en Sumandri Norsyabic voor Maleisië, terwijl Amoroso Juan en Rodriguez Martin hun naam op het wedstrijdformulier kregen voor Chili.

Na beide wedstrijden te hebben gewonnen, staat het Nederlands Elftal bovenaan in Groep C met 6 punten. Nieuw-Zeeland en Maleisië zijn respectievelijk tweede en derde, terwijl Chili vierde is.