WK Hockey: Nederland, Nieuw-Zeeland beginnen met winst in Poule C

Drievoudig kampioen Nederland opende hun campagne met een pak slaag van 4-0 tegen Maleisië, terwijl Nieuw-Zeeland Chili met 3-1 versloeg.

In de openingswedstrijd van de dag schopte Sam Hiha (11e, 18e minuut) twee velddoelpunten in de eerste twee kwartalen, terwijl Sam Lane de rekening voor de Black Sticks opende met een nieuwe veldaanval in de negende minuut.

Het enige doelpunt van Chili kwam in de 49e minuut van de stick van Ignacio Contardo.

In de andere wedstrijd in Poule C scoorde Thijs van Dam een ​​velddoelpunt van 19 minuten tegen de nummer 3 van de wereld, die de titel won in 1973, 1990 en 1998, voordat Jip Jansen vier minuten later een strafschop omzette. .

Dean Baines (46e) zette een minuut een strafcorner om in het vierde en laatste kwart en zette Nederland op een 3-0 voorsprong, terwijl Jorid Gruen het laatste doelpunt scoorde een minuut voor de laatste toeter.

De Nederlandse top van Poule C heeft een beter doelsaldo dan Nieuw-Zeeland, dat met de winst drie punten heeft.

Nederland en Nieuw-Zeeland staan ​​maandag tegenover elkaar in de volgende poulewedstrijd, terwijl Maleisië het opneemt tegen Chili.

’s Middags neemt titelverdediger België het op tegen Korea in een B League-wedstrijd in Bhubaneswar, terwijl de nummer 4 van de wereld Duitsland het opneemt tegen Japan.

READ  Schiphol dringt aan op annulering van vluchten om lange wachtrijen te verlichten