Wereldbeker hockey junioren | Bukkens triple zorgt voor vijfde plaats Nederland

Eerder in de eerste wedstrijd van de dag scoorde Pau Conil (49, 55, 58) een hattrick, terwijl Eduardo de Iganecio-Simo een velddoelpunt scoorde in de zevende minuut toen Spanje Maleisië met 4-1 versloeg en in het net eindigde. 7e plaats

Miles Bukens sloeg een hattrick om Nederland te helpen België met 6-4 te verslaan en zondag als vijfde te eindigen in de FIH Youth Hockey World Cup in het Kalinga Stadium hier.

Buckins scoorde uit een veldinspanning in de achtste minuut voordat hij twee penalty’s in de 20e en 27e minuut omzette.

Brent van Benen (15), Jos Jansen (39) en Kasper van der Veen (50) waren nog een doelpunt voor Oranje.

De Belgische nationale ploeg, tweede in de afgelopen editie, probeerde een dapper gezicht en scoorde vier doelpunten via Thibaut Diblos (25), Romain Duvecote (36, 38) en Jeff de Winter (52) maar uiteindelijk bleek dat het was te laat.

Eerder in de eerste wedstrijd van de dag scoorde Pau Conil (49, 55, 58) een hattrick, terwijl Eduardo de Iganecio-Simo een velddoelpunt scoorde in de zevende minuut toen Spanje Maleisië met 4-1 versloeg en in het net eindigde. Zevende plaats. Voor Maleisië scoorde Akhimullah Anwar het enige doelpunt uit een veldtrap in de vierde minuut van de wedstrijd om de zevende en achtste plaats te bepalen.