Voormalig bondscoach Louis van Gaal zei dat het WK voorbestemd was om gewonnen te worden door Lionel Messi en Argentinië

Louis van Gaal, de voormalig bondscoach van Nederland, zei dat de organisatie van het WK in Qatar erop gericht was ervoor te zorgen dat Lionel Messi en Argentinië zouden winnen.

Messi leidde zijn land naar de eerste WK-overwinning sinds 1986 met een overwinning op Frankrijk in de finale via strafschoppen. De aanvaller van Inter Miami scoorde tweemaal in de finale voordat hij de strafschop scoorde in de strafschoppenserie, die Argentinië met 4-2 won.

Op weg naar de finale versloeg het Zuid-Amerikaanse land Nederland en won opnieuw na strafschoppen in de kwartfinales na een hectische strijd waarbij gedurende de wedstrijd zestien gele kaarten werden uitgedeeld.

Van Gaal was de man die Nederland in de nederlaag zou leiden, maar de 72-jarige gelooft dat het toernooi vooraf was bepaald om ervoor te zorgen dat Messi en Argentinië zouden winnen wat waarschijnlijk het laatste WK van de legendarische aanvaller zou zijn.

Van Gaal zei tijdens de Eredivisie-prijsuitreiking van de NOS: ‘Ik wil hier eigenlijk niet te veel over zeggen.

Argentinië plaatste zich na strafschoppen tegen Nederland in de kwartfinales

(Geassocieerde pers)

“Als je ziet hoe Argentinië doelpunten maakt en hoe wij doelpunten maken, hoe sommige Argentijnse spelers over de streep kwamen en geen straf kregen, dan denk ik dat het allemaal een bewuste wedstrijd was.

Hij vervolgde: ‘Ik meen alles wat ik zeg.’ “Moet Messi wereldkampioen worden? Ik denk het wel, ja.”

READ  Meer vrijwilligers in 2022, maar nog steeds onder het niveau van vóór het coronavirus

Nadat hij uit pensionering kwam om voor de derde keer de leiding over het team over te nemen – na het ontslag van Frank de Boer – leidde Van Gaal zijn team uit de groep voordat hij zich voorbereidde op de confrontatie met Argentinië na de achtste finales met een score van 3- 1. De wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Het doelpunt van Nahuel Molina in de eerste helft en de penalty van Messi in de 73e minuut brachten Argentinië op koers voor een routinematige overwinning, voordat de dramatische late brace van invaller Wott Figurst de wedstrijd in verlenging zorgde met een gelijkmaker na 11 minuten blessuretijd.

In de verlenging bleef de spanning bestaan, waarbij rechtsback Denzel Dumfries rood kreeg voor strafschoppen. Uiteindelijk misten Virgin Van Dijk en Stephen Burgos de eerste twee strafschoppen voor Nederland, terwijl Argentinië zegevierend met 4-3 opschoot.

Van Gaal verliet zijn post na de nederlaag. Hij zet zijn herstel voort van prostaatkanker, waarbij bij hem in 2022 de diagnose werd gesteld.

De FIFA heeft geen commentaar gegeven op de aantijgingen van Van Gaal.

About the Author: Annelijn Mansfelt

'Social media-expert. Bekroonde koffie-nerd. Algemene ontdekkingsreiziger. Probleemoplosser.'