Volkrug scoort een laat doelpunt terwijl gastland Duitsland voor het EK 2024 Nederland met 2-1 verslaat en opnieuw een moreelverhogende overwinning boekt | Nationale sporten

Volkrug scoort een laat doelpunt terwijl gastland Duitsland voor het EK 2024 Nederland met 2-1 verslaat en opnieuw een moreelverhogende overwinning boekt |  Nationale sporten

FRANKFURT, Duitsland (AP) – De Duitse invaller Niklas Volkrug scoorde een laat doelpunt en bezorgde de gastheer van het EK dinsdag een moreelverhogende 2-1 overwinning op Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd.

Premier Nederlandse doelman Bart Verbruggen probeerde in de 85e minuut het schot van Volkrug van de doellijn te zuiveren, maar een controle bevestigde dat de bal de doellijn was gepasseerd, wat Duitsland de tweede overwinning opleverde in twee wedstrijden na hun overwinning. Winnen van Frankrijk met 2-0 op zaterdag.

Hiermee kwam een ​​einde aan een serie van vier opeenvolgende overwinningen voor Nederland en werd de Duitse coach Julian Nagelsmann daarvoor beloond Team opschudden Waaronder zes nieuwe gezichten en de terugkeer van Toni Kroos na internationaal pensioen.

De hoekschop van de Real Madrid-ster bood Volkrug een platform om de winnaar te scoren, terwijl Duitsland zich herstelde van een vroeg doelpunt.

Een slechte pass van Maximilian Mittelstadt op Jonathan Tah zorgde ervoor dat Memphis Depay voorzet voor Joey Firman, die in de vierde minuut met een direct schot scoorde.

Dat gaf Nagelsmann de voorwaarden die hij voor de wedstrijd had geëist – een karaktertest ondanks tegenslag voor zijn spelers – die reageerde met balbezit voordat Mittelstadt zijn eerdere fout goedmaakte door in de elfde minuut een gelijkmaker te scoren.

Jamal Musiala zette de bal voor na een hoekschop van Kroos en Mittelstadt schoot de bal perfect buiten het strafschopgebied onder de lat in het net.

De hit 'Major Tom' uit de jaren 80 van Peter Schilling galmde voor het eerst door het stadion. Duizenden Duitse fans tekenden een petitie om er het officiële Duitse doelpuntenlied van te maken.

READ  Unibet keert terug naar het professionele wielrennen met het nieuwe Continental-team van Nederlandse YouTuber

De roze ploeg – eveneens een primeur voor Duitsland – domineerde het balbezit de rest van de helft, al moest Ilkay Gundogan de bal wegwerken naar Donyiel Malen na een Nederlandse vrije trap die had kunnen resulteren in het tweede doelpunt van de bezoekers.

Tijani Reynders en Depay kregen de beste Nederlandse kansen, voordat Verbruggen de kans van Mittelstadt en vervolgens Musiala werd ontzegd voordat hij hem uiteindelijk versloeg.

Nagelsmann zei: “Vandaag speelden we een uitdagender wedstrijd dan de wedstrijd tegen Frankrijk, omdat de variatie die Nederland had in het opbouwen van de aanval uitzonderlijk was, met veel wisselingen in posities.” “Het was een hele goede wedstrijd en we kunnen het analyseren in relatie tot het EK.”

Duitsland speelt de volgende wedstrijd in juni Tegen Oekraïne en Griekenland Voor de laatste voorbereidende wedstrijden voor Euro 2024. Het toernooi begint met een confrontatie met Schotland in München op 14 juni, waarna op 19 juni wordt gespeeld tegen Hongarije in Stuttgart en op 23 juni tegen Zwitserland in Frankfurt.

Copyright 2024 De Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw gedistribueerd.